Lexus LS-t tuningolt a Wald International

Lexus LS Wald International Executive Line: a megbolondított feketeség

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A japán Wald International tuningműhely szerint a Lexus LS vonalai túlságosan visszafogottak az autó szellemiségéhez képest, és rögtön vázolták is, szerintük hogyan kellene kinéznie a márka sport-luxusszedánjának.


Lehet vitázni azon, hogy szép-e vagy sem a Lexus LS, de az kétségtelen, hogy elegáns hátsó részével és könnyed, kupés tetővonalával, valamint erőtől duzzadó, futurisztikus orrkialakításával napjaink egyik legizgalmasabb formatervű luxusautója. A limuzinok hagyománytiszteletét a sportautók személyiségével társítja, alighanem különleges jegyeivel nyerte el a világ legrangosabb dizájn-díjait Észak-Amerikától Ausztráliáig. Persze mindenkinél máshol húzódnak a határok – a japán Wald International dizájnereinél például veszélyesen messze. Az európai luxusautók esetében többnyire célt is téveszt munkájuk, a távol-keleti esztétikum azonban a jelek szerint a legnagyobb szélsőségeken átívelően is érvényesül, legalábbis erre enged következtetni az LS-hez megálmodott tuningkészletük. Igaz, a végeredmény legalább annyira kérdőjeles, mint az LS alapformája.
Az optikai csomag legalább olyan merész, mint a modell hajtáslánca, amely a korábbi nyolchengeres szívómotoroknak búcsút intve V6-os turbókat alkalmaz, míg az LC500h-ból megörökölt hibrid hajtáslánc a világon elsőként változtatható áttételű erőátvitelt kínál. Egy ilyen innovatív, úttörő modell nem érheti be konvencionális idomokkal, gondolhatták a Wald tervezői, és megalkották az Executive Line csomagot, amely – a karosszéria fényezéséhez igazodva magas fényű vagy sötét tónusú – krómozott aerodinamikai kiegészítőkkel és a légterelő elemekbe integrált LED-es fényforrásokkal adja meg a módját.
Hirdetés

Külön gondoltak az F-Sport kivitelre: extra lökhárító idomokkal teremtettek köré még harciasabb légkört. Emellett kétféle kipufogóvég – egy vad a turbómotoros verzióhoz, valamint egy rejtett a hibridhez – is szerepel a csomagban, melynek áráról sajnos nincsenek információink.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?