Locsolkodás után volt a legtöbb ittas sofőr Húsvétkor

Több kerékpárost, mint autóst kaptak ittas vezetésen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába volt egyértelmű, hogy a Rendőrség hajt az ittasan vezetőkre, sokan nem állták meg a két élményforrás egyszerre habzsolását, igaz, zömük csupán kerékpározott.

Miként az olvasható az MTI közleményében, a húsvéti hosszú hétvégén 338 ittas vezetőt kapcsoltak le a rendőrök, közülük 198-an kerékpárral merészeltek útra kelni, míg az igazoltatott autóvezetők közül 125, a motorosok sorából 9, a tehergépjármű-sofőröknél 6 delikvens vérében találtak alkoholt.
Nincs arról adat, hogy összesen - országszerte - hány igazoltatásból jött össze ez az eredmény, az mindenesetre látszik, hogy a nem gépi meghajtású kerékpárosok körében volt a leggyakoribb az ittas vezetés. Noha ez is büntetett (0,8 ezrelékes véralkohol szintig 30 ezer forintos bírsággal, felette büntető eljárással), még mindig sokkal szerencsésebb, mint a komolyabb balesetveszélyt jelentő ittas autóvezetés.
Hirdetés

Miként a hétvégén történt 311 (köztük négy, egy-egy áldozatot követelő halálos, 37 súlyos, 63 enyhe sérülést okozó) baleset döntő része is hétfőn történt, az ittas vezetők zömét is e napon kapcsolták le a járőrök - nem csak hölgyek áztak el a locsolkodás során.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 00:51
    Permalink

    Kedves Tibcsi!

    Teljes mértékben egyetértek veled, hogy mi a jó fenének akarnak büntetni, ha a „kertek alatt” a haverokkal, szomszédokkal lenyelt feles, vagy egy korsó sör után hazatekerek, és kb. tíz percig vagyok a közterületen? A válasz egyszerű: teljesíteni kell a bírságolásra meghatározott költségvetési bevételt! Szerencsétlen rendőrök, akik az első vonalban vannak, ők kapják majd a „kedvességet” tőlünk, pedig parancsra cselekszenek.

Vélemény, hozzászólás?