London utcáin a Porsche LMP1 versenyautója

Libabőrös kisfilmen a Panamera 4 E-Hybrid

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közösen vette be London utcáit a Porsche kétszeres Le Mans győztes 919 Hybrid LMP1 versenyautója és a Panamera 4 E-Hybrid.


Egy hideg és párás kedd reggelen valami igazán megkapót tett a Porsche. A forgatás miatt megbénult londoni utcákon élvezhetjük a nem mindennapi látványt, ahogy összekapcsolva versenyprogramjukat és az utcai hibridtechnológiájukat, a híres metropolis utcáira vitték a kétszeres Le Mans-i 24 órás győztes Porsche 919 Hybrid LMP1 versenyautót és a vadiúj Panamera 4 E-Hybrid modellt. A kamerák szerencsére forogtak, így egy hidegrázós, libabőrös kisfilmen élhetjük át magunk is az élményt. Nagyon ott lettem volna, mikor a két sportautó együtt krúzol végig London legnagyobb nevezetességei előtt, a Panamera kormánya mögött Mark Webberrel. Ezzel a gyönyörű kisfilmmel valószínűleg az ausztrál pilótától is elköszön a Porsche FIA WEC csapata, hiszen Webber idén novemberben visszavonul az autóversenyzéstől.
Hirdetés
A Panamera motorháztetője alatt az új 2,9 literes, biturbós V6 dübörgött a maga 330 lóerejével és 450 Nm nyomatékával, ám egy 136 lóerős, 450 Nm nyomatékú elektromos motorral párosítva. Összteljesítményük így 462 lóerő és tisztán elektromos üzemben 50 kilométer megtételére képes, fogyasztását pedig 2,5 liter/100 km körülire ígéri a gyár, ami nagyszerű egy ilyen méretű és nem is épp pehelysúlyú luxus sportautótól. Hisz könnyűnek semmiképp sem nevezhető 2170 kg tömegével, CO2 kibocsátása mégis csupán 56 g/km. Ahogy a videóban is mondják, az E-Performance lényege, hogy a hibridhajtással is képes a 0-100-at 4,6 másodperc alatt megfutni, csúcssebessége 278 km/h, míg elektromos üzemmódban 140 km/h.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?