Ma is drágult a gázolaj és ez várható a jövőben is

Nem áll meg az üzemanyagok drágulása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten csak a gázolaj ára nőtt, és adóváltozás miatt idén szintén a dízel-üzemanyag drágul, jövőre azonban a benzin is.

Ahogyan azt a héten már írtuk, e héten csak a gázolaj ára nőtt, literenkénti 4 forinttal, 387 forintra, a benzin maradt a 396 forint/liter szinten. November 1-től ráadásul emelkedik a gázolaj jövedéki adója - literenként 13, áfával növelve 16,25 forinttal. Amennyiben elfogadásra kerül az általános forgalmi adó 25-ről 27 százalékra emelése, literenként újabb 6 forintos drágulás adódik egy pillantásra, a benzin és a gázolaj esetén is - a tervek szerint 2012 első napjától.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 10:23
  Permalink

  Sok a mutogatás. Benzinről van szó de ha politizálunk hát mind a két nagy párt csak a hatalom és a sok pénz /lopott/ miatt harcolnak. Őket a szegények nem érdekelik!!!!Csak a gazdagoknak segítenek. ÁLLAMADÓSSÁG ki csinálta ? Azok is fizesslk vissza akik felvették és saját zsebre játszották át!!! Most a nyugdíjjasokkkal, kétkezű munkásokkal, betegektőli elvonásokkal akarják visszafizettetni amit ők el-loptak!!!!!!!!!!!!!

 • 2017.10.31. at 10:23
  Permalink

  Duplán kell gratulálnom neked. Először is a külföldi munkádhoz, másodsorban meg hogy mégis csak foglalkozol politikával, ami helyes lépés, képben kell lenni.

  Adózás és politikai témakörben bőven kifejtettem már véleményem az előző ill. hasonló témakörű cikkeknél, így most azt nem ismétlem. Csak annyit, államadósság ide vagy oda, nagyon rossz irányba indult el Viktor királyunk, nem lehet mindent az államadósságra kenni. Teljesen egyetértek veled, ez ami most zajlik, egy totálisan szegény ellenes ártalmas politika.
  Magyarországon a munkajövedelmek területén hatalmas értéktorzulások jöttek létre az elmúlt 20 év során. Ezt a kettészakítottságot a bevezetett egykulcsos adórendszer még tovább fokozza.
  Bebizonyított tény, ami kutatásokért az utóbbi időben több Nobel díjat is kiosztottak, hogy szoros összefüggés fedezhető fel egy országban a társadalom és annak jövedelmi, vagyoni különbségei között. Minél kisebb ez az olló, annál normalizáltabb, biztonságosabb, “boldogabb” társadalmat kapunk. Mi most pont az ellenkező irányba haladunk, az államadósságtól függetlenül már régóta, és az egykulcsos adórendszer hirtelen nagyot dobott ezen a rossz irányon, ezen a gazdasági kettészakítottságon.

  Már régóta felmerülő és sajnos aktuális kérdés a történészek körében is: Melyik a jobb? A volt átkos, vagy az amiben most vagyunk. A diplomatikus válasz az, akinek a létbiztonság, a biztos fedél a feje felett, meg a biztos kenyér az asztalon a fontos, annak az átkos!
  Akinek meg az, hogy pofázhasson, annak a jelenlegi a jobb. Hát így állunk.

  Persze sokszor hallom, azért volt akkor jólét, mert azt is hitelből fedeztük. Igen ám, de az a hitel nem volt olyan magas, meg amellett volt gazdaságunk is, a jelenlegi hitelállomány most legalább 30-szor több. Hol voltak a jól fizetett funkcionáriusaink, akiket azért tartottunk jó pénzért az adónkból, hogy vigyázzanak az országra???

  Egy történészi kiszivárogtatás: Amikor Horn Gyula felnyitotta az NDK turisták előtt az osztrák sorompót, és megindult a két Németország az egyesülés irányába, Kohl kancellár nagyon hálás volt neki. Megkérdezte tőle, mivel tartozunk? Horn azt válaszolta semmivel. Kohl nem hitt a fülének! Még egyszer megkérdezte- ismét válasz: semmivel. Akkor a németek örömmel kifizették volna a mellényzsebből az egész államadósságunkat. Most meg visszamutogatás történik arra az időszakra, hogy a jelenlegi abból eredően ilyen magas, ami egy nagy mese.

 • 2017.10.31. at 10:23
  Permalink

  Ezzel tisztában vagyok, csak az a baj, hogy most mindent rá lehet fogni az államadósságra. Eddig is nagy volt rajta az adó… és? Egyébként aki egy kicsit is tisztában van az államadósság mértékével az tudja, hogy ez aztán időhúzásnak is kevés. Nem arra gondolok amit a GDP-hez mérten százalékban hangoztatnak mostanában, ha Vikit fényezni akarják. Az egész tartozás és, na az a durva, de ebbe már nem itt mennék bele részletesen. Mindent összegezve, most sztárszlogen az adósságcsökkentés, de nézz utána a számoknak mielőtt boldogan fizetsz adót:D

 • 2017.10.31. at 10:23
  Permalink

  Kedves Gé!

  A köze csak annyi az üzemanyagokhoz az államadósságnak hogy ha kevés az államadósság, kevesebb bevétel kell az állmanak,mert akkor az a kiadás csökken.A bevételt mivel alig van állami cég, adókból szedik.Ha kevesebb adót szednek, akkor az csökkntheti az üzemanyag árakat, hiszen az üzemanyag 42%-a a tényleges ár, a többi ilyen olyan adó.

 • 2017.10.31. at 10:23
  Permalink

  csak hogy tiszta legyen:
  nem vagyok fityesz fan, és nem élek jól.Átlagosan keresek, átlagosan élek (feleség, 1 éves gyerek), és átlagos 60ezer forintos svájci frank hitelem van, ami 33 ezerrel indult.
  namármost lehet szidni mindig az aktuális kormányt, de aki a fityeszt szidja az automatikusan mszp-s?,vagy mikor az mszp-t szidta akkor fityeszes volt?
  Azért álljunk meg egy szóra.Azért mert a Bokros csomagot nem lépték meg 20 éve mert nem merték, és sokan azt mondják akkor már jobban élnénk, most meg megcsinálja valaki, -mindegy hogy ki- hogy elkezdjünk kilábalni a 20 éves xar-ból akkor sírunk?Nekem sem jön jól hogy jövőre a fizetésmből elvonják az adójóváírást, (ebből is látszik mennyire jól keresek, mert igényelhetem ezt az adócsökkentő tényezőt), plusz az ÁFÁ-t 2%-kal emelik, de várjuk már meg mire költik!
  Miért kell előre ítélkezni?Ha a tisztelt “magyar” emberek ennyire tudják mi lesz, miért nem hajtották el a retkes francba Fletóékat 4 év után?Volt 8 évük, nem tettek semmit, holott az bizony nagy idő.Most egy év után itélkezünk valami felett amiből nem tudjuk mi lehet 4-6-8 év múlva?
  Felteszem a nagy kérdést: ha a Jobbik, vagy az LMP lenne hatalmon ők vajon mit léptek volna?
  Meg kellene érteni hogy sehova nem tudnak nyúlni ha pénz kell csak a mi zsebünkbe, bárki legyen is hatalmon.Ha meg elb@sszák akkor nem kímélni őket hanem a Dunába lőni az összeset, vagy legalább is soha meg nem választani többet.És igen én is elvenném a pénzt azoktól akik szemtelenül k..va sokat keresnek, mert belőlünk szedték ki.
  Nekem is b@ssza a csőröm rendesen hogy ennyi adó hova megy, mert pl a sógoréknál ennyi adóbevételből minden osztráknak emelhetnének a fizetésén vagy 15%-ot.
  Minden ellenzék azt ígéri ha ö kerül hatalomra mindent visszacsinál.Történt már ilyen?

  A kisebbséggel meg bármit csinálhattok (tunk), az elmúlt 200 évben nem dolgoztak eztán sem fognak.

 • 2017.10.31. at 10:23
  Permalink

  Emlékszel olyanra, hagy “Bokros-csomag”? Na, azt kellett volna meglépni, még akkor! És ki volt a legnagyobb ellenzője? Bizony, hogy a kedves Viktátorunk! Most meg ő lépi meg a még súlyosabbakat, mondván, hogy muszáj?
  Arról már ne is beszéljünk, hogy azt hazudta, igen jól olvasod, HAZUDTA!!! (mivel már akkor tudta, hogy nem igaz), hogy nem fog ilyeneket csinálni.
  És ha egy icipicit belegondolsz, minden, de minden intézkedésük a gazdagoknak kedvez (így saját maguknak is), még akkor is, ha egy-két esetben a szegényebb rétegeknek is csurra-cseppen valamicske.

 • 2017.10.31. at 10:23
  Permalink

  Az a szép ebbe Combi, hogy te még hiszel a mesékben. Az államadósság csökkentése szép meg jó, de nem sok köze van a magyar üzemanyagárakhoz. Nálunk mindig is drágább volt ez, csak most van rá kifogás. Ez Hungarikum…

 • 2017.10.31. at 10:23
  Permalink

  Mielőtt mindenki I. Viktor királyt szidná…Mit csinált I. Fletó királyunk?
  Nem merte megtenni ezeket a lépéseket, inkább az államadósságot növelte majd a GDP 100%-ra…Legyen 4-8 szar évünk ha lehet látni a kiutat…Volt 8 szar évünk Fletó királysága alatt, most Viktor király csökkenti az államadósságot, ne firtassuk hogyan, hiszen 10 millió embernek egyszerre nem tehet jót, de azt be kell látnunk, ha kevés az államadósság akkor utána majd több marad, ergo lehet csökkenteni az adóbevételeket, hiszen nem kell az IMF-nek meg a tököm tudja kinek 100 forintból 90-et odaadnunk..

 • 2017.10.31. at 10:23
  Permalink

  Persze, hogy nem ha egyszer a rajongók népes tábora is gondolkodóra fogja agyát kényszeríteni. De egyenlőre Ők úgy gondolják ezek a reformok (nem megszorítások!) elvezetnek bennünket a Kánaánba. Addigra Viktor már
  röhög a markába, hogy királysága alatt milyen nagy fölfordulást sikerült csinálni.

Vélemény, hozzászólás?