Magyar abroncs a DTM világából

A DTM-világából jön a Hankook Ventus S1 evo²

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bemutatkozott az első magyar gyártású ultra nagy-teljesítményű gumiabroncs, a Hankook Ventus S1 evo². Dunaújváros mellett, Rácalmáson készül.

Az első magyar gyártású ultra nagy-teljesítményű gumiabroncsként mutatkozott be, a Hankook Ventus S1 evo², mely egyébként a koreai gumigyártónak is az első olyan sorozata, melyet már a DTM-versenyek során, kizárólagos gumiszállítóként szerzett tapasztalataival fejlesztett.
Műszaki újításaival a Ventus S1 evo² a nedves és száraz úton nyújtott teljesítményével is jobb, mint többszörös díjnyertes elődje, a "négyzetre emelés" nélküli Ventus S1 evo. Ezen abroncsot már az EU címkézési követelményeinek, azaz a "nedves tapadás", az "alacsony zajszint" és a "gördülési ellenállás" fokozott figyelembevételével fejlesztették ki.
Az új mintázattal, illetve a továbbfejlesztett szilika-keverékkel állítólag szárazon és vizes úton is elődjénél jobban tapad a Ventus S1 evo², s az új, térhálós felépítésű abroncs a gyártó szerint a lassabban kopik, valamint a hő általi öregedés szemben is ellenállóbb lett.
A Hankook Ventus S1 evo² méltó követője a többszörös díjnyertes, nagy sikernek örvendő Ventus S1 evonak, melyet vezető európai autós magazinok is gyakorta dicsértek, és talán az egyik legsikeresebb UHP abroncs a világon.” - állítja Jin-Wook Choi, a Hankook Tire ügyvezető alelnöke és európai igazgatója. “Innovatív technológiákkal és olyan tervezési jellemzőkkel feltöltve készül, melyeket az Audi és Mercedes DTM csapatok kizárólagos gumiabroncs beszállító partnereként szerzett szakértelmünk alapján tudtunk kidolgozni. Új prémium teljesítményű abroncsunk sportos és stílusos vezetési élvezetet, kényelmet és biztonságot nyújt, ugyanakkor környezetbarát jellemzőket is mutat. A Ventus S1 evo² ennek köszönhetően újabb példája a technológia és a kiválóság iránti elkötelezettségnek.
A vadonatúj UHP (ulta high performance - ultra nagy-teljesítményű) gumiabroncsot főként a Hankook, szintén ultramodern jelzővel illetett, magyarországi gyártóhelyszínén, Rácalmáson gyártják majd. A következő, 2012-es tavaszi szezon választékában először 17-19 collos méretben, 45-35 közötti sorozatban, és 215-275 közötti futófelületi szélességgel jelenik meg, így nagy teljesítményű kompakt autóktól luxus limuzinokon keresztül sportkocsikhoz is megfelel majd az abroncs, mely 2012/2013-ra kerülhet sorozatgyártású autókra, gyári szereléssel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?