Magyar autó Párizsban: 400 lovas az Audi RS3 szedán

4,1 másodperc alatt gyorsul a 400 lovas A3 RS szedán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megérkezett az Audi legújabb méregzsákja, az A3 szedán RS kivitele a TT RS-hez hasonlóan 400 lóerős öthengerest kapott. Összkerékhajtással 4,1 másodperc alatt gyorsul 100-ra a családdal együtt.


Párizsban bedobták végre az RS3 szedán kivitelét is, az Audi igencsak odatette magát, 400 lóerős öthengerest raktak a győri limuzin orrába. A 2,5 literes TFSI 480 Nm nyomatékkal csavargatja a kerekeket; ráadásul 1700-tól egészen 5850-es fordulatig képes ezt produkálni, ami nagyjából annyit tesz, hogy minden helyzetben megvan a maximális erőtartaléka.
A külső sem egyszerű, a szélesre húzott első lökhárító a hatalmas légbeömlőivel ördögi, főleg megfejelve vadító piros fényezéssel. A kellően pontos és gyors kanyarodásban a quattro összkerékhajtás is jó társ, de ESP-jével képes fékezgetni az ívbelső kerekeket, így nagyobb nyomatékot küldve a külsőkre.
Magával rántotta a versenyverziót is, a pályára hegyezett A3 RS szedán lesz úgymond a belépőmodell az Audi versenyvilágába. Érdekesség, hogy bár teljes egészében felkészítették (bukócső, kagylóülések, tűzoltórendszer, stb…), ugyanakkor gyengébb és lassúbb is lesz az utcai RS-nél. Csupán kétliteres négyhengeressel építik, 330 lóerővel, persze egy kiélezett versenyautóban ez bőven elég.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?