Magyar honosságú autóbusz borult fel az M7 autópályán

Súlyos buszbeleset történt hajnalban az M7 autópályán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szörnyű baleset történt az M7-es autópályán Szabadbattyán magasságában, a Budapest felé vezető oldalon. Egy autóbusz átszakította a szalagkorlátot, egy felüljáró pillérének ütközött, majd az oldalára borulva állt meg.


A szokásosnál is terheltebb lesz ma az M7-es autópálya Budapest felé, ám ez mellékes ahhoz mérten, ami az oka. Ma hajnalban 4 óra 55 perckor a 70-es kilométerkőnél, Szabadbattyán magasságában egy magyar rendszámot viselő autóbusz a szalagkorlátot átszakította, majd még jelentős sebességgel ütközött az ott lévő felüljáró pillérének. Ezt követően az oldalára borulva állt meg az árokban. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint nyolcan a helyszínen meghaltak, ketten súlyosan és negyvenhatan könnyebben megsérültek a hajnali buszbalesetben. A buszon több mint ötvenen utaztak, a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két irányból, a jármű eleje és hátulja felől kezdték meg az utasok kimentését - mondta el Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette: a tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez. Tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt. Az MTI által a mentésről készített képek galériánkban (a cikk képeire kattintva) láthatók, a mentésről videó a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldalán látható. A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset miatt lezárták a sztráda főváros felé vezető oldalát. A forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál leterelik a 7-es út felé, ahonnan a 63-as úti csomópontnál lehet visszatérni az M7-es autópályára. Megnövekedett menetidőre és forgalomterelésre kell számítani, ami nyilván semmiség a baleset emberi veszteségéhez mérten.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?