Magyar rajzasztalon született újjá az Opel Tigra

Egy magyar dizájner által készült el a legfrissebb Opel Tigra koncepció

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A korábbi Corsa alapú kupékabriót egy Adam bázisú kisautó válthatja. A képen egy magyar blogger-dizájner, X-Tomi munkája látható.


Az eredeti Tigra egy kismérteű kupé volt, amit 1994 és 2000 között gyártott az Opel a Corsa B alapjain. A második sorozat 2004-ben jött a Corsa C-re építkezve, kupékabrió formában és kétülésesen, de csak 2009-ig készült, ugyanis nem volt elég sikeres. Mivel az aktuális, negyedik szériás Corsa (D) lassan befejezi európai karrierjét, ezért nehezen képzelhető el, hogy ha tényleg lesz új Tigra, akkor az arra épüljön.
Hirdetés
A most megjelent képeken a magyar virtuáltuner X-Tomi a miniautó Adam orrát illesztette az ezúttal az eredeti Tigrához hasonlóan kupéként elképzelt autóra. Talán a még meg sem jelent új Corsa alapjain, és tényleg az Adam stílusában fog jönni a legújabb Tigra? Hogy így lesz-e, s az - X-Tomi víziójához hasonlóan - merevtetős lesz-e, a jövő zenéje.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 15:28
    Permalink

    Hát ennek annyi köze van a Tigrához, mint nekem a főzéshez. A lámpája még az Opelre se hasonlít, egyáltalán nem Opeles, inkább Citroenes, és mi ez a lépcsős motorháztető?, ez sem Opel feeleng. Az oldala elmegy, a hátulja meg egy hétköznapi autóé, hol van a kupolaüveg, ami Tigrássá teszi???
    Az eredeti Tigra vonalainál jobban úgysem fogtok csinálni ilyen hozzáállással, ezért lett siralmas a Tigra TT is. Talán az eredetit kellene nagyobba megcsinálni, hogy kényelmesebb legyen, tele a kor extráival, dizájnos ledes első-hátsó lámpákkal, oldallégzsákkal, függönylégzsákkal. Akik imádták a Tigrájukat nem azért adták el, mert megunták, meg nem tetszett nekik, hanem azért, mert pici lett egy gyerkőc születésekor, ha ugyanolyan lenne alakra, mint a régi, csak jóval nagyobb egyből mindenki máshogy állna hozzá. Addig csak egy bukott tervezés lesz mint a TT

Vélemény, hozzászólás?