Már a celebek is spórolnak a benzinnel

Shell 1 Liter FuelSave Celebrity Challenge

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismert személyek csatáztak a takarékos vezetés versenyszámában. Többen bevallották: van tapasztalatuk a spórolás terén.

A Shell már szeptember eleje óta forgalmazza új, 50 literenként, azaz tankolásonként átlagosan 1 liter üzemanyag megspórolását ígérő FuellSave üzemanyagait. Ahogyan az annak bemutatkozásakor elhangzott, Jakupcsek Gabriella, a Shell FuelSave nagykövete számára 1 liter benzin megtakarítása átlagosan 16-17 többlet kilométer megtételét jelenti. Hogy ez a táv mennyi, azt nem más, mint az autós által elért átlagfogyasztás határozza meg.
A mai napon rendezett üzemanyag-takarékossági versenyen a "celebek", azaz ismert személyek közül Dér Heni és Tóth Szabolcs, Rubint Réka és Schobert Norbert, Horváth Éva és Ganxta Zolee, valamint Szekeres Nóra és Gáspár Laci vett részt, mindannyian Volkswagen Golf 1.4 TSI modellel vágtak neki a forgalomnak, miközben egy speciális műszer ezrednyi pontossággal regisztrálta, hogy hány kilométert tudnak megtenni egyetlen liter benzinnel.

A legmesszebb Dér Heni és Tóth Szabolcs jutott, ők 24,3 kilométert (4,1 l/100 km átlagfogyasztással) tettek meg. A második Szekeres Nóra és Gáspár Laci lett 22 kilométerrel és 4,5 l/100 km fogyasztással, a dobogó harmadik fokára Rubint Réka és Schobert Norbert állhatott 21 km-rel és 4,76 l/100 km fogyasztással, míg Horváth Éva és Ganxsta Zolee annak ellenére is jelentős lemaradással, 15,8 kilométerrel zárt, hogy ők pontosan a Golf 1.4 TSI 6,3 l/100 km gyári vegyes fogyasztási értékét hozták.
Az első helyen végzett páros, Dér Heni és Tóth Szabolcs állítása szerint tapasztalt üzemanyag-spóroló: „Sokat koncertezünk országszerte, ilyenkor több száz kilométert utazunk, ezért nagyon sokat jelent, ha minden egyes tank üzemanyaggal egy litert meg tudunk takarítani, és így akár 25 kilométerrel többet tudunk megtenni”.

Gáspár Laci állítólag a korábbi versenyzések során szerzett vezetési rutinját kamatoztatta és a célba érve elmondta: „A rally futamokon tulajdonképpen az idővel versenyzek, a lehető leggyorsabban kell megtennem az adott távot. Érdekes tapasztalat volt, hogy most a fogyasztásmérővel kellett felvennem a versenyt és meglepődtem, hogy több mint 22 kilométert tettem meg.”
Rubint Réka és Schobert Norbi a versenyen is egy párt alkottak és most is megpróbálták kicsit átalakítani a játékszabályokat. „Azon gondolkodtunk, hogyan milyen fogyasztáscsökkentő tippet vetünk be. Nem indítottuk be a motort és Norbi tolta az autót. Ez ugyan egy nagyon jó fitneszgyakorlat, de mivel szerettünk volna gyorsabban haladni, így végül beült a volán mögé" - nyilatkozta Rubint Réka.
Ganxta Zolee nem áll takarékos vezető hírében, és azt tippelte, hogy egyetlen liter üzemanyaggal csupán néhány kilométert fog megtenni, de végül ő is 16 kilométert vezetett egyetlen liter benzinnel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 10:17
  Permalink

  Shell 1 Liter FuelSave?! No persze!Másik kútnál meg annyival olcsóbb, hogy 2-3 literrel is többet tankolok az árából. Akkor melyik a spórolósabb? 🙂

 • 2017.10.31. at 10:17
  Permalink

  Mézenguz-nak üzenem.
  ‘.8 TDDI Ford fókuszom van.Nem vagyok az a tipus aki 120 alatt “jól” érzi magát annak ellenére,hogy kissé “koros” csoportba tartozom!A spórolás terén és is mindent megpróbáltam de az utóbbi időben mióta ezt az üzemanyagot forgalmazzák megpróbáltam hátha igazat mondanak.
  Az biztos,hogy a hideg inditás szuper a normál gázolajhoz képest.A fogyasztásom amiben 90% városi forgalom 5.7l/100 km.Az eddig mért 6l/100 km volt.Azt nem mondom,hogy egy világ rengető de jobb mint a molos!!!!
  Persze autója illetve sofőrje válogatja. /Kinek a pap-kinek a papné nekem inkább a lánya!!!!/
  Üdv:GrofUr123

 • 2017.10.31. at 10:17
  Permalink

  Én csak azt nem értem, hogy a “szénhidrátcsökkentett” házaspárnak miért kell mindenhol ott vigyorogni?!
  Már kicsit unom őket.. sztem értelmesebb embereket is tehettek volna a helyükre…

Vélemény, hozzászólás?