Már gördülnek le a szalagról a Mazda CX-60 első példányai

Megkezdődött a Mazda legújabb SUV-jának gyártása, hamarosan hajóznak Európába

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A gyártó első konnektoros hibrid modellje a CX-60, amelynek már márciusban elkezdték a gyártását. Néhány nap múlva útnak is indul az első szállítmány, mutatjuk a részleteket!

E héten ünnepelte a gyártó a Mazda CX-60 crossover SUV sorozatgyártásának megkezdését, bár az autók már 2022. március 15. óta gördülnek le a gyártósorról. A Mazda hofu-i, 2-es számú telephelyén, a Yamaguchi Prefektúrában tartott ünnepségen a gyártásban résztvevő kb. 100 alkalmazott mellett Akira Marumoto, a Mazda elnök-vezérigazgatója és Satoru Harada, a Mazda szakszervezetének elnöke is megjelent, beszédet is tartottak. Elmondták, hogy a CX-60 megjeleníti mindazt, ami a vállalat 100 éves örökségének mai esszenciája. Ide tartozik a kiemelkedő külső dizájn, illetve a japán összeszerelési minőséget és esztétikát tükröző belső tér, ráadásul a modell innovációi az emberközpontú technológiák, valamint a világklasszisnak nevezett hajtáslánc köré épülnek.
Hirdetés
A CX-60 PHEV lesz ugyanis az első Európának szánt konnektoros hibrid modell a gyártó kínálatában, ez a hajtáslánc egy 2,5 literes, négyhengeres benzinmotort ötvöz egy 129 kW teljesítményű elektromos motorral, melynek áramellátásáról egy 17,8 kWh kapacitású akkucsomag gondoskodik. Így a kombinált teljesítmény 327 lóerő és 500 Nm nyomaték – ezzel ez a modell a Mazda által valaha gyártott legerősebb autó, ami a hétköznapokban is hasznos, ugyanis kizárólag villanymotorral használva is teljes értékű, dinamikus közlekedésre alkalmas autó lehet. Az új modell első szállítmánya április 26-án hagyja el a Nakanoseki-kikötőt, ekkor indulnak az autók Európa felé a teherhajókon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?