Már két hazai város is szerepel a Tesla térképén

Újabb magyar város került fel a Tesla töltőhálózati térképére

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Győrben már az idei év végén, Nagykanizsán jövőre várhatjuk a Tesla ultragyors Supercharger töltőjét.


Hazánk lemaradottságát eTour részvételünk során is érezhettük, illetve érezhették a Teslával, addig könnyedén versenyzők is, mert nálunk még egyetlen Tesla gyorstöltő, úgynevezett Supercharger sincsen. A Model S és Model X tulajok számára ingyenes töltőhálózat a hosszú távú utazást teszi egyszerűvé és szinte költségmentessé a teslásoknak, már ahol van ilyen. Nálunk egyelőre marad az ipari áramra csatlakozós saját berendezéssel, vagy néhány helyen a CHAdeMO-hoz való átalakítóval töltés. Viszont a Teslák is gyorsabban terjednek, mint ahogy a villámtöltők nyílnak, így aztán egyre gyakrabban találhatunk valakit az oszlopoknál, ha épp töltenénk. Az eTour esetén pedig szabályos tumultusokat generáltunk, Nagykanizsán pedig többször is levertük a helyi töltő biztosítékát, amikor ott két Type2 töltőt és még egy ipari csatlakozós Tesla-töltőt is használtunk.
Hirdetés

Két év múlva azonban állítólag nem lesz már ilyen gond Nagykanizsán sem, ugyanis a Tesla legújabb töltő-fejlesztési térképe szerint a már korábban bejelentett, idén év végén állítólag átadásra kerülő győri Supercharger után jövő év végéig Nagykanizsán is nyitnak egyet. Ha egyelőre erősen az ország nyugati felére koncentrál is a Tesla (is), jó hír, hogy terjeszkednek hazánkban. Ha így haladunk 2020-ra Budapesten is lehet már Supercharger, 2025-re, amikorra hazánkban már 25-30 ezer villanyautót remélnek a döntéshozók, már bizonyára Kelet-Magyarországra is jut majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?