Már közúton tesztelik a Volkswagen C Coupé GTE szériaváltozatát

Megvalósulhat a Volkswagen C Coupé GTE

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A neve persze biztos nem ez lesz, hiszen nem is kupé. A VW nagy négyajtósát sokan hitték Phaeton-utódnak, de valójában ez a kínai Passat.

Tavaly a Volkswagen a Sanghaji Autószalonra időzítve mutatta be nagyon menő nagyautóját, a C Coupé GTE-t. Ha a most kémfotókon feltűnt, az ismert európai Passatnál nagyobb kocsit ehhez hasonlítjuk, akkor nem is lehet semmi meglepő, az álca alatt a németek Kínának szánt új modelljét tesztelik. Mégis felbolydult az autós sajtó, mert bár tudjuk, hogy a Volkswagen el kell halassza az új Phaeton bemutatóját, így is sokan Phaetonnak nézték ezt a lesifotókon elkapott próbapéldányt.
Hirdetés

Dörzsölt kémfotó-mágusok szerint a fekete színű álcázás már önmagában elárulja, hogy egy Kínának szánt modellről van szó, de ne vegyünk mindent ennyire biztosra. Ennél talán fontosabb az, hogy a beszámolók szerin Passatokkal együtt látták az autót, ami utalhat arra is, hogy az új modell technikailag tényleg egy hosszított Passat. A tavalyi C Coupe GTE koncepció plug-in hibrid, benzinmotorja négyhengeres turbós, a villanymotorja meg egybe van építve a nyolcgangos automataváltóval. A kémfotókon valószínűleg direkt nem láthatunk elektromos töltőcsatlakozót, de az alapkivitelek úgyis sima robbanómotorosak lesznek. A végleges változat bemutatóját még idén, Kína valamelyik nagyobb autószalonján fogják megtartani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?