Már láthatáron a hetes Golf

Olcsóbb lehet az új Volkswagen Golf

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly Európa legnépszerűbbje volt a Golf, de a gyáriak már az új verziót fejlesztik. Olcsóbb alapmodellt és hibrid verziót is ígérnek.

Mint már sokszor, 2010-ben is a Volkswagen Golf lett Európa legnépszerűbb modellje a Jato Dynamics adatai alapján. A gyártó mégsem lehet elég boldog, hiszen 2009-hez viszonyítva 13,7 százalékkal kevesebbet adtak el belőle. Ezért idő előtt, már 2012 végén bemutathatják a Golf hetedeik, a piacon 2013-ban várható nemzedékét, ami a hatoshoz hasonlóan olcsóbb lesz, mint elődje. Legnagyobb újdonsága mégsem ez lesz, hanem, hogy a Touareg után a tömegmodellből is kínálnak majd hibrid variánst, mely állítólag konnektorból is táplálható lesz. Utóbbi verzióba 1,5 literes turbódízel motort ígérnek, szén-dioxid emissziója 115 g/km alatt várható, tisztán elektromos hatótávja pedig az 50 kilométert közelítheti. Ha ez és a mostanihoz hasonló TSI motorok, valamint a paletta egészén elérhető 7 fokozatú DSG váltó nem lenne elég, „van más is”. HCCI elnevezéssel ígérik a dízelesen alacsony fogyasztású, de benzinesen pörgős, gyújtógyertya nélküli, de Otto motoron alapuló, változó szelepvezérlésű és kompressziójú benzinest, mely a mai benzinesekhez mérten 30 százalékos fogyasztáscsökkentést ígér.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?