Már majdnem gyári az iGO

Blaupunkt New York 800 - német készülék iGO-val

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Blaupunkt legfrissebb készüléke a hazai fejlesztésű iGO primo navigációs szoftvert alkalmazza.


Elsőként Németországban lép színre, de a közeljövőben szerte Európában megjelenik a hazai NNG Kft. iGO primo navigációs szoftverét alkalmazó Blaupunkt New York 800, 2DIN, azaz „dupla autórádió” méretű navigációs készülék. A magyar-német koprodukció 15,7 cm-es, 800x480 pixel felbontású érintőképernyőjén természetesen 3D megjelenítéssel, például a kereszteződések valósághű ábrázolásával, 43 európai országban, 27 nyelven képes navigálni, melyek közül 11 nyelven az utcanevek kimondására is képes. A térképek frissességéről az NNG-től már megszokott „legfrissebb térkép garancia” gondoskodik, azaz a vásárlástól számított 30 napon belül díjmentesen tölthető le a www.naviextras.com weboldalról a gyakran frissülő iGO legüdébb verziója. Így a már sokak számára bizonyított iGO, a New York 800 TMC (dugófigyelő) antennájával együtt a ma elérhető legjobb navigációt ígéri.
A Blaupunkt fejegység egyébként nem csak navigációjával különleges, bármilyen írt (MP3, WMA) zenei vagy (DivX, Xvid és MPEG) videó CD/DVD is olvastatható vele, méretes kijelzőjén fotó és film is nézhető. A fájlok USB-csatlakozón vagy SD-kártyán keresztül tölthetők be, a beépített Bluetooth kihangosító a készülék saját mikrofonjával, vagy külső hangérzékelővel is használható. A csatlakozókon keresztül tolatókamera és iPhone/iPod is köthető a New York 800-ra, mely Németországban már most, 799 euróért (215 ezer forintért) kapható, hozzánk pedig hamarosan, a Blaupunkt hálózatán keresztül várható - hasonló árért.
Kétségtelenül nem olcsó, ám ha szolgáltatásait számba vesszük, ára értékarányos. A Blaupunkt nyilvánvalóan nem csak a privát vásárlókra számít, hanem szívesen adná gyári beszállítóként, új autókba is készülékét, így végre nagy álmunk teljesülhetne: gyárilag lehetne iGO egyes modellekben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?