Már megint az utolsó héten vált a legtöbb autós kötelezőt

KGFB: közel százezer autós az utolsó héten vált

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Célegyenesbe fordult az idei kgfb-kampány, egy hét maradt a váltásra. Ezt várhatóan százezer autós fogja kihasználni.

Pontosan egy hete maradt az év végi évfordulós kötelező biztosítással rendelkezőknek arra, hogy eldöntsék: elfogadják-e jelenlegi biztosítójuk ajánlatát a következő egy éves időszakra vagy inkább szerződést váltanak. A Netrisk.hu előző évekből származó adatai egyértelműen azt mutatják, hogy az autósok jelentős része a határidő-közeli napokra hagyja a döntést: 43 százalékuk az utolsó héten lép, vagyis az utolsó napokban komoly mértékben felpörög a biztosításváltások száma, még közel százezer felmondás várható. „Az idei évben szintén hasonló tendenciára számítunk” – mondta Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója. - „Az autósok hagyományosan szeretnek az utolsó pillanatban lépni. Arra azonban mindenképpen figyelniük kell, hogy miközben az új szerződést ráérnek december végéig kiválasztani, a meglévő szerződés felmondásának legkésőbb december 1-jén éjfélig kell beérkeznie az illetékes biztosítóhoz.”
Hirdetés
Ezért az összehasonlító portálok zöme az utolsó napon már csak korlátozásokkal fogad be felmondási megbízást. A Netrisk.hu minden délután 2 óráig beérkező megrendelést teljesít, de fontos tudni, hogy ennek feltétele az érvényes alkuszi megbízás megléte (az előző években adott megbízások változatlanul érvényesek).
Részeredmények az utolsó hét kezdetén
A Netrisk.hu-nál leadott megrendelések összesítése alapján megállapítható, hogy a kampány félidejében változás történt a dobogón: Miközben az első két helyen továbbra is a K&H és az Union áll, a Signal feljött a harmadik helyre, immár több mint másfél százalékkal maga mögé szorítva az Allianzot. Az ötödik helyen továbbra is a Groupama áll. A felsorolt öt biztosító seperte be eddig az új szerződések 84 százalékát, a fennmaradó 16 százalékon osztozik a többi kilenc biztosító.
Az átlagdíj mértéke továbbra is 13 400 forint körül mozog, az új szerződést választók átlagosan mintegy négyezer forinttal fognak kevesebbet fizetni az eddigi biztosítójuk által megajánlott díjhoz képest.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?