Már nagyban készül az új Bentley Continental

A Bentley Continental egyelőre még Porschénak maszkírozva rója tesztkilométereit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Bentley egy Porsche Panamerának álcázva teszteli az új Continentalt. Az álca amiatt is érdekes, mert a Porsche platformján jön az új.


A Bentley Continental sorozata már nem új darab. Az alapjait a szintén nem friss Volkswagen Phaeton adta, a négyajtós Bentley Continental Flying Spur 2005 óta készül és 2013-ban dolgozták át. A kétajtós GT két évvel régebbi, így az átdolgozás is ennyivel hamarabb érte el. A teljesen új generációnak már a szintén fejlesztés alatt álló Porsche Panamerától kölcsönzik az MSB kódú platformot. Motorja is új lesz, a Volkswagen luxusautóiba szánt új W12-esével fogják szerelni.
Hirdetés


A csúcsmotor 608 lóereje és 900 Nm nyomatéka itt sem lesz szerény. A Panamerát iparági források szerint jövőre várhatjuk, a Continental GT-t viszont csak 2017-re, majd utána a többi változatot. A széria az új alapoknak és az átstrukturált karosszériának köszönhetően a ma kötelező jó egy mázsát fog tudni ledobni a súlyából. Lesz belőle most először plug-in hibrid is, de az alapmotor megmarad azért a 4,0 literes V8-as.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?