Már villanyautó-akku gyártást is tanítanak az Óbudai Egyetemen!

Akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó képzés indul a mérnökhallgatóknak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hazai helyzethez igazodva autóipari lítiumion akkumulátorok gyártása elnevezéssel egy új tantárgy oktatása kezdődött meg az Óbudai Egyetemen. Hamarosan speciális szakirányra is jelentkezhetnek a mérnökhallgatók a témában.

A villanyautó-akkumulátorok gyártásával foglalkozó képzést a Samsung SDI-vel együttműködve indítják, a gyakorlati ismeretek megszerzéséért az oktatásban szerepet vállalnak a vállalat mérnökei is, valamint ösztöndíjprogramot és szakmai gyakorlat lehetőségét is biztosítanak a gödi gyárban.
Hirdetés
Tudatták: a diákok 2023 tavaszi szemesztertől az angol oktatási nyelvű "Manufacturing of automotive Li-ion batteries" elnevezésű tantárgy részeként sajátíthatják el a gyártásban végzendő mérnöki munkához nélkülözhetetlen ismereteket. A tantárgyat jelenleg az egyetem Bánki Donát gépész és biztonságtechnikai mérnöki képzésben részt vevők, az őszi félévtől pedig már a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar hallgatói is felvehetik.
Hirdetés
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2023.03.21. at 12:45
  Permalink

  Nyugaton az ismerőseim már csak ezt nézik a mérnöki továbbtanulásnál, megjegyzem, teljesen jogosan. Egyetemi végzettséggel 5-8 év mire releváns lesz a tudásod. Addigra kitiltják a robbanómotorokat a legtöbb nagyvárosból.

   • 2023.03.24. at 20:54
    Permalink

    Csalfa, én megértem hogy nálad ott falun nincs rendes iskola, és rád amúgy is csak a kosz ragadt a ladánybenei általánosban (gondolom te tényleg csak zabálni jártál, különben nem lennél büszke a proliságodra).
    A fenti szöveged így egy betanított munkás és egy macska IQ-szintje közé szorult.

    Ezért baráti tanácsként javaslom, legközelebb valami értelemes módon csatlakozz be a felnőttek beszélgetésébe.

    Olyan karrierről van itt szó amiért más nem kevés (min 5-8) évet tanul. Mármint nem úgy mint te, hanem mindent beleadva, vért izzadva, egy vizsgára többet tanulva mint te egész életedben. Miközben nem keresnek érdemben pénzt, és ezt a tudást kell majd a piacon kamatoztatniuk (szó szerint).

    De te máig nem fogod fel hogy miért kell lényegesen többet fizetni egy mérnöknek mint egy gyári munkásnak, vagy azt hogy a ruszkik érdemi agymunkát nem végeztek a Ladánál csak a szalagnál végzett munkára képesek amíg el nem használják a gépeket.

    • 2023.03.25. at 23:08
     Permalink

     Lesz olyan valaha hogy meg tudsz érteni egy kommentet? És nem valami baromságot mesélsz be magadnak aztán próbálod betudni másoknak?

     Hol írtam én hogy mérnök lennék?

     • 2023.03.26. at 18:50
      Permalink

      Figyelj Csalfa, ezt a személyeskedő marhaságot már egyszer elsütötted itt, akkor a válaszommal együtt törölték. Minek fáradjak vele? Csak magadat járatod le…

Vélemény, hozzászólás?