Maradjon-e az 5W-30 motorolaj az import Agilában?

Fizetett hirdetés

Motorolajdoktor: Opel Agila 1.2, 2008

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lelkiismeretes olvasói kérdés: vajon érdemes-e a vezetett szervizkönyves Opel Agilánál eltérni az elmúlt 150 ezer kilométeren használt olajtól? Motorolajdoktorunk választ ad.

Üdvözlöm!
A kérdésem egy 2008-as Opel Agila (Suzuki Splash) 1.2-es benzines kocsiról szólna. A gépsárkány tavaly került az országba Németországból, közel 1500 00 kilométerrel, és a szervizkönyv alapján végig 5W-30-as olajat kapott rendszeresen. Mivel májusban esedékes az éves olajcsere, mielőtt cserélném, tisztelettel kérdezem, hogy maradjak ennél, vagy váltsak más viszkozitásúra? Városi legenda, hogy a kopottabb motor esetleg sűrűbb olajat igényel? Esetleg, ha típusban is tudna segíteni, az külön megköszönném.
Maradok tisztelettel:
László
Hirdetés

Üdvözlöm!
Maradhat az 5W-30-nál. Lehetőleg full szintetikus technológiával készüljön és cserélje ~10.000km-ként az olajat, így vélhetően sokáig rendben lesz az autó, nem kell variálni vele sűrűbb vagy ilyen-olyan olajjal.
Töltheti pl. az Eneos Premium Hyper 5W30-at.
Üdv.
Olajdoki
A motorolajokkal kapcsolatos kérdéseket várjuk a motorolajdoktor@autonavigator.hu címre!
A Motorolajdoktor a Szakál-Metál webáruházat ajánlja!
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?