Marokkó, tájékozódási verseny csak hölgyeknek, és a Dacia Duster

Győzelem Dacia Dusterrel a 21. Rallye Aïcha des Gazelles-en

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén négy Dacia Duster is indult a 21. Rallye Aïcha des Gazelles-en, egyik a legtakarékosabbként végzett.


A március 22-én, Marokkóban, 21. alkalommal startolt Rallye Aïcha des Gazelles különlegessége, hogy csakis hölgyek indulhatnak rajta, 18-65 éves korig. A „Gazellák“ feladata, nem a legrövidebb idő, hanem egy bizonyos kilométer-minimum teljesítése. Megválaszthatják, hogy átkelnek-e egy hegységen vagy megkerülik azt, bemennek-e a dűnék közé vagy sem. De természetesen kötött a start- és a célpont, valamint vannak kötelezően meglátogatandó ellenőrző-pontok is. A versenyezők nem használhatnak GPS-t, mindössze iránytű és 1:100 000 arányú térkép áll rendelkezésükre, az általuk megtett utat a versenynaplóban kell rögzíteniük.
A versenyre a Women@Renault, azaz a Renault női dolgozóinak szervezete négy csapatot delegált, mindannyian Dusterrel indultak, hogy bizonyítsák egyrészt a Duster terepképességeit és megbízhatóságát, valamint saját rátermettségüket és alkalmazkodóképességüket és persze a Renault-Dacia kitűnő csapatszellemét. Az eredmények meggyőzőek, ugyanis a crossover kategóriában indult 318-as csapat, azaz Sylvie Delcour és Marie Speeckaert a legkevesebb üzemanyag felhasználásával teljesítette a versenyt és nem mellesleg a kategória második helyén végzett. Nem először indultak, 2006-óta együtt versenyeznek e versenyen, Sylvie pedig korábban motorral is indult, mint mondja, életeleme a versenyzés.
Egy másik Dusteres, csapat, a crossover kategória harmadik helyén végző 315-ös a legjobb első versenyzőknek járó serleget is begyűjtötte. Érdekes történet az övék is: „Bemutatkozunk: mindketten a Renault csoportnál dolgozunk. Egyikünk a Renault Nissan beszerzési osztályán igazgatói asszisztens, másikunk az elektromosautó-projekt egyik tervezője. Hat éve találkoztunk először egy strandröplabda bajnokságon. Ott hamar kiderült, hogy jó csapat vagyunk, miután hátizsákkal körbeutaztuk a világot, sőt minden reggel egy autóval érkezünk munkahelyünkre, most egy új kalandot vállalhattunk. Hála a Renault-nak és a Women@Renault-nak végre a sivataggal is szembenézhettünk. Párizsban Renault Clióval szoktunk autókázni, a sivatagot azonban a Dacia Dusterrel hódítottuk meg, s a legjobb, első ízben versenyző párosnak bizonyultunk!
Szép eredmények, ez úton is gratulálunk a versenyzőknek és persze a 21. századi Daciákat gyártó Renault-nak is!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?