Maseratival büntetőfékezett, szerencsére a kamera alatt

Büntetőféknek tervezte, büntetőeljárás lett belőle: mutatjuk a videót!

Éppen a forgalomfigyelő kamera alatt büntetőfékezett egy Masrati sofőrje Veszprémben, a teljesség kedvéért egy jobbról előzés után. Szerencsére a kamera még látta az esetet, így nem úszta meg a veszélyeztetést.

Egy 53 éves, révfülöpi lakos ellen indult büntetőeljárás, aki 2022. január 10-én délután, Veszprém belvárosában autózott a Maseratijával. Ekkor valamilyen közlekedési konfliktusba keveredett egy öreg Volkswagen Polo sofőrjével, akit meg akart leckéztetni. Ennek a lehető legrosszabb módját választotta, ám szerencsére a helyszínnel fogott mellé igazán: jobbról megelőzte a Volkswagent, majd büntetőfékezett, épp egy térfigyelő kamera alatt.
Hirdetés
A bizonyítékként szolgáló videót a rendőrség nemrég tette közzé a honlapján, alább megtekinthető. A hozzá tartozó közleményből az is kiderül, hogy a Maserati sofőrjének közúti veszélyeztetés miatt kell felelnie, ha elítélik. Erre a videó láttán minden esély megvan, hiszen egyértelműen kivehető, hogy mi történt.

A tanulság egyszerű: egy közlekedési konfliktust nem büntetőfékezéssel kell rendezni.

Ha valaki szabálytalankodik, netán figyelmetlenségből veszélyeztet másokat, akkor türelmesnek kell lenni, és ha nem történt baj, akkor menni tovább a dolgunkra. Azzal semmiképp sem segítünk a helyzeten, ha további veszélyes helyzeteket generálunk. A közlekedés társas játék, ahol néha nem csak magunkra, hanem másokra is vigyáznunk kell, közös érdek, hogy megpróbáljuk elkerülni a baleseteket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2022.08.15. at 16:06
  Permalink

  Nem szép dolog ez a büntetőfékezés, szerencsére még nem volt ilyen “élményem”. De számomra továbbra sem egyértelmű ennek a megítélése. Mi van akkor, ha azt mondja, a büntetőfékező, hogy úgy látta, hogy az útra ki akart futni egy macska, vagy egy kutya. És ha ezt senki sem látta, akkor is mondhatja, hogy később ő is észrevette, hogy csak egy út szélén lévő faág vagy bármi más. Egyébként ilyen velem már előfordult.
  Egyik kollégám kb. 20 éve hátulról belekoccant egy kocsiba, és hiába mondta a rendőröknek, hogy az előtte haladó többször is indokolatlanul fékezett. Az volt a válasz, hogy megfelelő követési távolságot kell tartani, hogy ha bármi történik meg tudjunk állni, és számítani kell a hirtelen fékezésre is. Szóval évekkel ezelőtt ilyenkor mindig minden esetben a hátsó autós volt a hibás, mert nem tartott megfelelő követési távolságot.

 • 2022.08.16. at 14:25
  Permalink

  Nem szép dolog, de mit csinálsz ha fideszes a fékezö és azt hozzák ki végeredménynek , hogy a követési távolságot nem tartottad be, azt nix ugri-bugri. Tehetetlen vagy . Megoldás! Belépsz a fideszbe!

  • 2022.08.18. at 08:11
   Permalink

   Én nem adok igazat nektek. Az ilyen őrülteket örökre el kell tiltani. Ha előzől is úgy kell bemenned a mögötted lévő elé, hogy hirtelen dolog esetén se veszélyeztesd a testi épségét. Azon kívül ők pontosan azért csinálják ezt hogy felsőbbrendűségüket jelezzék. Tipikus ilyenek az audisok Bmwsek. Amúgy az elsőnek, a kamera egyértelműen bizonyítja hogy nem ment át előtte egy gyerek és azért fékez…. hacsak nem a láthatatlan ember. Azért csinálják, mert nem gondolják, hogy van kamera, akikbe belemennek mint a Berki és hasonló agyhalottak, utána egyből pampognak. Sajnos tévedtek a megítélésben is, mert csak kamera esetén bizonyítható és ítélik el az ilyen barmokat. Minden más esetben sajnos a hátsó fázik rá és őt büntetik meg. Itt egyébként szabálytalanul előzött jobbról a csak buszoknak fenntartott sávban, majd fékezett le hirtelen a másik autó előtt. Egyértelmű az eset. Oroszoktól indult biztosítási csalás ami mára más értelmet nyert. Akkor koppannak amikor kiderül, hogy van fedélzeti kamera vagy térfigyelő. 10 év kőbánya és örökös jogosítvány elvétel, ez talán visszatartó erő lenne. Az én gyerekem életet ne veszélyeztesse ilyen állat meg senki másét. Ja és mint titeket akik véditek őket is elítélném…

Vélemény, hozzászólás?