Brutálisat drágul az egyik üzemanyag szerdától

Tovább folytatódik a meredek áremelkedés a kutakon, de csak az egyik üzemanyag esetében

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hatósági árak továbbra is maradnak, ahogy a benzin ára sem változik, de a gázolaj lényegében drágul minden más helyett is. Mutatjuk a részleteket.

Szerdától érezhetően mélyebbre kell nyúlniuk a zsebükbe a piaci áron gázolajat tankolóknak

Szerdán jelentősen emelkedik a gázolaj beszerzési ára. Ennek következtében literenként bruttó 30 forinttal kell majd többet fizetniük azoknak, akik kiesnek a 480 forintos hatósági áron tankolók köréből. A benzin ára augusztusban ezzel szemben már biztosan nem változik.
Hirdetés

A 480 forintos hatósági ár marad, ahogy az ezzel kapcsolatos korlátozások is

A gázolaj drágulásával tovább nő a már így is jelentős szakadék a két üzemanyag ára közt. 95-ös benzint ugyanis továbbra is szinte mindenhol 700 forint alatt találunk majd, hiszen az átlagár marad 686,9 forint literenként, míg gázolajat már gyakorlatilag csakis 800 forint felett kaphatunk, ennek átlagára literenként 823,9 forint lesz. Ezzel az emelkedéssel lényegében elveszik a dízel autók olcsóbb fenntartása, az azonos teljesítményű benzines társaik általában magasabb fogyasztását a közel 150 forintos üzemanyagár-különbség korrigálja.

Amíg ez a helyzet nem változik, addig a benzines autók tankolása sok esetben a magasabb fogyasztás ellenére is olcsóbb lehet ugyanannyi kilométeren

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?