Még mindig él az a Kia Ceed, amit a Top Gearben nyúztak

A kevés kilométer csalóka, extrém terhelésnek volt kitéve a koreai kompakt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egymásnak adták a kilincset a hírességek az eredeti Top Gearben, a versenypályán megizzasztott celebritások többek között a Kia gázpedálját is szőnyegig taposták.

Huszonegy évvel ezelőtt startolt a Top Gear című brit autós műsor, az eredetinek mondott trió a második évadtól egészen 2015-ig vezette az autós műsort. Állandó elemként hírességeket is meghívtak a műsorba, akik a Top Gear saját versenypályáján bizonyíthattak. Az ismert vendégeket nem kényeztették sportkocsival, olcsó, hétköznapi autókkal kellett leküzdeni a kanyarokat, Suzuki Liana, Opel (Vauxhall) Astra, Chevrolet Lacetti és a szóban forgó Kia Ceed is szerepelt a műsorban. Az autót 2010 és 2013 között használta a műsor, ezalatt 2900 kilométert futott, ezt azonban érdemes felszorozni egy nagyobb számmal, ugyanis nem rendeltetés szerűen üzemelt a Kia, így ez a futás több tízezer hagyományos kilométernek felel meg. A Ceed egyébként sosem került a BBC tulajdonába, az importőr reklámcéllal adta kölcsön a műsornak. A jelenlegi tulajdonos két évvel ezelőtt az eBay-ről vásárolta az autót, amelyben még ekkor sem volt 10 ezer kilométer. Az alacsony futás oka lehet, hogy mind a mai napig megtalálható a bukókeret az autóban, ami a hátsó üléseket használhatatlanná teszi, így családi autónak alkalmatlan, és a versenypályás hobbiautó szerepet sem rá szabták, így csak egy relikvia marad a Top Gear rajongóinak.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?