Megérkezett a valaha volt legerősebb, széria Cadillac

Lehet, hogy ezek az utolsó igazi izomautók a Cadillactől?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A GM korábban már választás elé állította a Cadillac márkakereskedőit, hogy vagy átállnak a jövőben kizárólag villanyautókból álló palettára, vagy bezárnak. Azért most még érkezett két fenevad, amiket minden márkakereskedés forgalmazhat.

Fekete szárny. Akár egy indián törzsfőnök neve is lehetne, de valójában a Cadillac CT4-V és CT5-V hátsóján virító, méretes légterelőre utal a Blackwing elnevezés. Az a bizonyos légterelő pedig arról árulkodik, hogy brutálerős motorok mozgatják ezeket az autókat. A CT5-V egyenesen a valaha volt legerősebb szériagyártású Cadillac! Orrában egy kompresszoros, 6,2 literes, V8-as benzinmotor dolgozik 677 lóerővel, illetve 893 Nm forgatónyomatékkal. Amerikában szokatlan módon hatfokozatú kéziváltóval kínálják alapból, de kérhető tízfokozatú automata is természetesen felárért, mindkettő a hátsó kerekek felé továbbítja az erőt. A CT5-V 3,7 másodperc alatt éri el a 96 km/h tempót, a végsebessége pedig 322 km/h. Elöl 275/35 R19, hátul 305/30 R19 gumikkal kapar, extraként karbon-kerámia fékekkel is kérhető, de akkor biztosan jóval drágább lesz, mint 84 990 dollár (kb. 25 millió Ft), ami jelenleg az alapára.
Hirdetés
A CT4-V motorja ugyan kisebb, de azért az ínyencek kedvelni fogják. Ebben 3,6 literes, duplaturbós V6-os dolgozik 472 lóerővel és 603 Nm forgatónyomatékkal. Gyorsulása csak egyetlen tizeddel rosszabb, mint a nagytesóé, tehát 3,8 másodperc alatt van 96 km/h-án. Végsebessége pedig 304 km/h. Váltók terén ugyanazt kapja, a nyomaték pedig itt is hátulra megy. Ára pedig egy kicsit barátibb, 59 990 dollár, körülbelül 17,6 millió forint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?