Mégis csökkennek az üzemanyagárak

Ismét jelentősen apad a benzin, kevéskét a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem számítottunk rá, így talán még kedvezőbb a hír: folytatódik az üzemanyagárak apadása, a 95-ös 8, a gázolaj 2 forinttal lesz olcsóbb szerdától.

Miként azt a múlt hét végi elemzésekből láthattuk, e hétre nem volt várható az elmúlt két hétben 20 forinttal csökkentett árú benzin és az ugyanezen időszak alatt 11 forinttal olcsóbbá lett gázolaj újabb áresése. Nem várt fordulatként azonban a Mol szerdán újabb 8 forinttal apasztja a 95-ös és 2-vel a dízel üzemanyag nagykereskedelmi árát, s ugyanilyen változás várható a töltőállomásokon is.
A mostani csökkentéssel a 95-ös benzin átlagára 405-406 forintra, a gázolajé pedig 424-425 forintra esik. Azaz a 451 forintos csúcsárát áprilisban elért benzint csaknem tavaly év végi áráért vásárolhatjuk szerdától, s ugyanakkortól a gázolaj is jóval olcsóbb lesz a január végén tapasztalt 449 forintos csúcsánál.
Hirdetés
Mivel a töltőállomások árai között 20-30 forintos eltérések is rendszeresen adódnak, benzint sok helyen 400 forint alatt is lehet majd tankolni a hét közepétől, a gázolaj ára pedig a legdrágább helyeken továbbra is túllépheti a 450 forintos szintet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?