Mégis lesz Mercedes SLA roadster?

2013-ra várható a Mercedes legkisebb roadstere

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tizenegy év után leporolták a terveket, és elgondolkodtak a kisméretű roadster megvalósításán, így születhet meg a Mercedes-Benz SLA.

Frissen felröppent pletykák szerint a Mercedes két éven belül előáll egy, az Audi TT ellenfelének szánt kisméretű roadsterrel. A terv persze nem új keletű, még 2000-ben mutatták be a pontosan ilyen jellegű SLA tanulmányt, ami azután szép csöndben eltűnt a süllyesztőben.
A most tervezett újdonságot feltehetően az A- és B-osztályok alapjait adó elsőkerék-hajtású MFA padlólemezre fogják építeni, bár ebben az esetben roadsterként nem igazán lesz értékelhető, legfeljebb a divatos francia CC-k ellenfele lehet. Ha ezt az utat választják, akkor az 1,6 literes benzines turbómotor, valamint az 1,8-as turbódízel kerülhetne az autóba, hétsebességes duplakuplungos és hagyományos hatfokozatú váltókkal.
Ha azonban úgy döntenének, hogy valódi roadstert készítenek, akkor hátsókerék-hajtású modellt kellene építeni, és a Honda S2000 óta ismét lehetne rendes kihívója a műfaj etalonjának tartott Mazda MX-5-nek. Egyelőre azonban nagyon úgy néz ki, hogy csak egy vászontetős divatkabrió lesz a dologból, SLK-stílusban, a csillagos jelvénynek megfelelő árcédulával.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?