Megizzadt a BMW 2-es Gran Coupé a jávorszarvas teszten

Ismét mutatott egy jávorszarvas tesztet a KM77, most a BMW 2-es Gran Coupé vizsgázott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ezúttal a BMW M325i xDrive vizsgázott a KM77 tesztjén, ahol a kitérő manőverekkel kínozzák az autókat.

Jótékony kínzás ez, hiszen nagyon nem mindegy, hogy hirtelen kikerülve az autó elé kerülő akadályt, mennyire marad stabil, illetve uralható a gép. Ezt nevezik jávorszarvas tesztnek, utalva arra, hogy egy útra tévedő négylábú megjelenését, illetve bárkinek és bárminek a hirtelen megjelenését az autó előtt. Viszont a teszten csupán a bójáknak van félnivalójuk. A BMW M235i-től jogosan.
Hirdetés
Ahogy a spanyol lap a KM77 neve is utal rá a kikerülő manővert 77 km/h sebességgel kezdik meg. A BMW 2-es Gran Cupéval azonban többszöri próbálkozásra sem sikerült úgy végrehajtani a feladatot, hogy ne bánta volna néhány bója. Ez a valóságban azt jelentené, hogy az autót nehéz az úton tartani egy ilyen vészhelyzetben. Csak akkor sikerült bójadöntés nélkül teljesíteni a feladatot, amikor 68 km/h tempóra csökkentették a sebességet. Habár a vezetőket nem feltétlen vigasztalja, a BMW egyik legnagyobb konkurense, a Mercedes CLA 200-nak csak még lassabb tempónál, 66 km/h-nél sikerült bójadöntés nélkül a teszt. Nézzétek meg mozgás közben is!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?