Megkapta az új Clio arcát a Renault Captur

Bemutatták az új Renault Capturt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Renault kínálatában másodikként épül a CMF-B platformra az új Captur, ami persze nem meglepő, hiszen lényegében a Clio szabadidő-autó változatának tekinthető. Viszont ez azt is jelenti, hogy lesz belőle hibrid modell.

Néhány héttel a Renault Clio ötödik generációjának bemutatása után megérkezett a Captur is, ami kívül és belül egyaránt érezhetően a kisautó testvére. Elöl a fényszórók egy az egyben a Clióról érkeznek, hátul viszont már egyedibb a Captur, ám a lámpák itt is jellegzetes C formát mintáznak. A leköszönő modellnél egyébként 2 centiméterrel hosszabb a tengelytávolsága, viszont a karosszérián így 11 centiméteres gyarapodást értek el, ami természetesen az utastérben is érezhető lesz. A csomagtér pedig kategóriaelső a Renault szerint az 536 literes alaphelyzetével, ám emellett még 27 liternyi tárolóhely található az utastér különböző pontjain.
A műszerfalon is visszaköszön a Clio rokonság. Amellett, hogy minőségibb anyagokat válogattak össze, az akár 9,3 colos középkonzoli kijelző a Capturba is rendelhető. A vezető előtt pedig digitális kijelző kapott helyet, ami az alapváltozatban 7 col átmérőjű, de rendelhető 10 colos is.
Hirdetés
Motorfronton szélesedik a kínálat. Az egyliteres és 1,3 literes benzines motorok mellett dízel és hibrid hajtáslánccal is elérhetővé válik a Captur. A benzinesek 100-155 lóerős tartományt fednek le, dízelre vágyók pedig az 1,5 literes dCi mellett köthetnek ki, amely 95 vagy 115 lóerős változatban kérhető. Mindezek öt- vagy hatfokozatú manuális váltóval párosíthatók, illetve bizonyos modellek hétfokozatú, duplakuplungos automatával is megrendelhetők. A plug-in hibrid hajtásláncról még nem árultak el sokat, azonban az már biztos, hogy 45 kilométert képes megtenni tisztán elektromos hajtással.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?