Megmutatta első SUV-ját a Genesis

A Hyundai luxusmárkája sem maradhat SUV nélkül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Furcsa is lenne, ha pont az USA-ban próbálna sikereket elérni egy márka szabadidő-autó nélkül. Habár a Genesis eddig csak limuzinokkal próbálkozott, hamarosan megérkezik a palettájukra egy hatalmas SUV.

Annak ellenére, hogy a Genesis egy nagyon fiatal márka, máris új éra kezdődik az életében. A Hyundai luxusmárkájaként 2015-ben jött világra, ám eddig csak limuzinokból próbált megélni. Ennek most vége, ugyanis hamarosan debütál az első szabadidő-autójuk, amelyről már meg is mutattak néhány képet. Bár ezt bemutatónak nevezni még erős túlzás. Természetesen igazi, nagybetűs leleplezést is tartanak majd, viszont néhány infó már kiszivárgott a dél-koreai sajtóban. Ezek közül a legfontosabb egy új dízelmotor megjelenése. A soros hathengeres motor a háromliteres, V6-os gázolajost váltja le. Állítólag megfelel a legfrissebb Euro 6d normának is, ami akár azt is jelentheti, hogy hamarosan beteszi a lábát a márka az öreg kontinensre is. Nem titkolt céljuk egyébként, hogy Európában is bepróbálkozzanak, ám eddig csak a világ más részein terjeszkedtek. Az előzetes infók alapján a sorhatos dízel 278 lóerős lesz, 590 Nm forgatónyomaték kíséretében. Ezzel a motorral és a hozzá kínált nyolcfokazatú automatikus váltóval a GV80 névre keresztelt SUV 6,8 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/h tempóra álló helyzetből.
Hirdetés
A motorpaletta alján viszont egy négyhengeres, kétliteres, turbófeltöltéses benzinmotor helyezkedik el 300 lóerővel, a csúcsán pedig egy V6-os, 3,5 literes benzines egység 375 lóerővel. Az autó külsején egyébként feltűnő az új hűtőrács, amely az új G90-en debütált, az utastérben pedig a kétküllős kormánykerék a legérdekesebb. A további információkért azonban várni kell a hivatalos bemutatóig.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?