Megrázó képsorokon a Károly körúti baleset!

Nyilvánosságra hozták a Károly körúti balesetről készült felvételt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jelenleg is vizsgálják, használt-e biztonsági övet a baleset áldozata és utasa.

Korábban már megmutattuk a Károly körúti baleset után a műszaki mentésről készült felvételt, amely már önmagában is elég borzalmas a teljesen összeroncsolódott autó látványával. A villanyoszlopnak csapódó járműben sajnos életét vesztette a sofőr, egy 17 éves fiú. Utasát súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, de állítólag már sikerült stabilizálni az állapotát. Az elhunyt fiúról kiderült, hogy nem volt jogosítványa és az utasánál sem voltak az azonosításhoz szükséges iratok, ezért állítólag csak a baleset napjának délutánjára sikerült őt azonosítani. Mivel az autó utastere szinte megsemmisült, csak orvosszakértő tudja megállapítani, hogy a vezető és utasa használta-e a biztonsági öveket. A rendőrség által nyilvánosságra hozott videófelvételen jól látszik, hogy a piroson, eszement tempóval száguldott át a sofőr, majd a kanyarban elvesztette az uralmát a jármű fölött és ezután szerencsétlenségére a környéken legvaskosabb oszlopnak csapódott. Szerencsére épp nem járt arra gyalogos, mert ebből akár még nagyobb katasztrófa is lehetett volna.
Hirdetés
Megjegyzés (a szerk.): videót érdemes vezetéstechnikai okulásul is végignézni. Az értesülések szerint az autón rossz állapotú, erősen kopott gumiabroncsok voltak, a hajnali pára ugyancsak ronthatta az autó tapadását. Ilyenkor magas tempóval elvállalni egy kanyart erős felelőtlenség. Ha már egy piroson hajtott át a sofőr, nyújthatta volna jobban a kanyar ívét, akár még az üres villamossínekre is ráhajthatott volna, úgy alighanem legfeljebb enyhe anyagi kárral megúszta volna az esetet, ami persze nem is adódott volna, ha betartja a KRESZ-t.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?