Megtörtént, Hellcat motor került egy MX-5-be

Bármennyire is hihetetlen, de befér a 6,2 literes V8-as az MX-5-be, nagyjából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Népszerű átalakítás V8-as motort építeni az apró Mazda roadsterbe, ám a Hellcat 6,2 literesét jó eséllyel most először sikerült, itt az eredmény.

Kisautó, nagymotor - a garantált élményautó receptje ennyire egyszerű. A Hoonigan-es srácok komolyan is vették és a lehető legkisebb karosszériát vették elő, amibe van esély, hogy belefér a Dodge Hellcat 6,2 literes V8-as motorja. Persze, láttunk már Miniben is hasonlót, de a terv egy valamilyen szinten használható autó volt, így lett az MX-5 a befutó. Az eredmény már külsőre is ijesztő, hiszen magasságban esélytelen lett volna betenni a géptető alá, így jó magasra kilóg a V8-asra erősített kompresszor.
Hirdetés
A motort külön vásárolták, ezt lényegében kulcsrakészen szállítják ki, csak kell hozzá egy karosszéria és már mehet is a móka. Kellett némi átalakítást eszközölni rajta, így a teljesítménye nem az eredeti 707 lóerő, hanem "csak" 685. Az autó súlya 1150 kilogramm jelenleg, vagyis nem sokkal több, mint eredetileg. Az eredmény egy olyan driftautó lett, ami hatodik sebességi fokozatban is bármikor csúsztatható, sőt, 1-3-ig lényegében semmi értelme a fokozatoknak. Ahogy az alapos tesztvideóból is látszik, szinte lehetetlen vele kitartani egy szolid fánkot, szinte alapjáraton is úgy megy keresztbe, mint bármi más nyélgázon. Hogy a gumikkal mi történik? Leginkább egy erőszakra hasonlít, ám legalább nem tart nekik sokáig, a pár perces videó végére viszont cafatokban lógnak mindenhonnan az autóról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?