Megújul egy szakaszon az M7-es autópálya

Siófok térségében lezárásra számíthatnak az M7-esen autózók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Letenye felé csak egy sáv marad, ezért torlódásra számíthatnak az arra tartók. Cserébe szép új és sima aszfalt borítja majd az M7-est egy bizonyos szakaszon.


Az autópálya fentebb említett oldalán, több mint 20 kilométeres szakaszon újul meg az M7-es, a 90-es és a 111-es kilométerszelvények között. Az útalapot is érintő felújítási munkát több ütemben végzik el. Várhatóan összesen 210 napig tart majd a felújítás, amely 2019-re is átnyúlik. A munka és így a lezárás 2018. augusztus 22-én, szerdán kezdődik.

A munkaterületen első lépésében a munkavégzés alatti terelések kiépítését kezdik majd el. A beruházás első ütemében a 102-es és a 111-es kilométerszelvények között kezdődnek el a munkálatok, illetve a 92-es, a 94-es, a 100-as és a 102-es kilométerszelvényeknél lokális javítási munkákat végeznek az adott szakaszokon található hidaknál. Az első ütemben szereplő munkák várhatóan a téli üzemeltetési időszak kezdetéig tartanak majd.
Hirdetés

Az idén munkába vett szakaszokon teljes pályazár mellett dolgoznak majd a kivitelező munkatársai. A Letenye felé tartó oldal forgalmát ezért a főváros irányába vezető oldalra terelik át. Mivel a Budapest felé tartó irányban összesen három sáv áll így rendelkezésre, ezért a főváros felé a leállósávon és a külső sávon, míg Letenye irányába egy sávon haladhat majd a forgalom. Fontos tudnivaló, hogy Siófoknál, a 65-ös főút csomópontjában egészen addig ki lehet majd hajtani, amíg a géplánc oda nem ér. A munkaterület mellett 60, illetve 80 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Tekintettel arra, hogy a felújítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a +36-1-336-2400-as telefonszámon, vagy az Útinform weboldalán, emellett érdemes navigációs, illetve közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?