Megvalósulhat a Ferrari FXX K Evoluzione

Tovább finomíthatják az olaszok a Ferrari FXX K modellt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy friss jelentés szerint a Ferrari egy minden eddiginél keményebb Evoluzione változatát készíti el az FXX K szupersportautónak.


Az olasz gyártó az FXX és az 599 XX modellből is hozott Evoluzione változatot. Emiatt logikusnak tűnhet az a döntés, hogy az FXX K is megkapja a Evoluzione kiadást. Az Autocar elmondása szerint, ha az FXX K Evoluzione megvalósul, akkor jó pár évet várni kell majd rá.
Hirdetés

Marc Gene, a Ferrari tesztpilótája elmondta a magazinnak, hogy nem lenne meglepve, ha csak évek után jelenne meg ez a modell. Gene szerint egy ilyen autó életciklusa nagyságrendileg 10 év. A kőkemény módosítás valószínűleg nem érinti a motor teljesítményét, a 6,3 literes V12-es ugyanúgy megmarad 848 lóerős, mint az FXX K-ban - ehhez természetesen még 188 lóerőnyi villanymotoros teljesítmény társul. A fő hangsúly a teljesítmény-tömeg arány javításán lesz, mivel jelenleg az utóbbi a kritikusabb.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?