Megvan a háromkipufogós smart fortwo?

125 lóerős és rikító kék a Brabus Ultimate 125

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

125 lóerős, és 125 darab készül majd a Brabus talán minden eddiginél vadabb smart fortwo modelljéből. A rikító kékség Genfben is ott lesz.


A Genfi Autószalon közeledtével egyre több tuningcég mutatja meg, min dolgozott a tél alatt. Így van egy Brabusnál is, ahol valódi méregzsákot csináltak a smart fortwo-ból. Bár a képeken csak a kabrió változat szerepel, a keménytetős apróságok is megkaphatják a híres német csapat nem szerény vadítását. A Brabus mérnökei egész egyszerűen egy kétüléses szuperautónak nevezték, ami erős túlzásnak tűnik egy 125 lóerős, 200 Nm nyomatékot leadó turbós 0,9 literes háromhengeressel felvértezett autónál. Nulláról 100 km/h-ra 9,2 másodperc alatt gyorsul, végsebességét 175 km/h-ban korlátozták, tehát a vadítást nem csak a szélesített rikító kék kasztnin kell keresni.
Hirdetés
A legdurvább, hogy három kipufogóvéget kapott, csakúgy, mint a Ferrari 458 Italia. Komolyat terpeszt a 18 colos szuperkönnyűfém felnikkel, amik elöl mindössze 6,7 kilósak, hátul 7,1 kilót nyomnak egyenként. A rikító kék fényezés a beltérben is visszaköszön, ahol a bőr és műanyag felületek többsége megkapta azt. A Brabus feliratos küszöbök pirosban világítanak, céglogókat visel még a váltógomb és minden egyes pedál is. A különleges Brabus széria Ultimate 125 nevet kapott, ami nem csak a lóerőkre, de a tervezett példányszámra is utal, hiszen összesen 125 darabot terveznek gyártani. Az alapmodell átszámítva kb. 15,5 millió forint, a kabrió fortwo kb. 16,3 millió forint. Azt hiszem, sok egyéb ötletünk lenne melyik autóra lehetne költeni ezt a pénzt. A kékben pompázó mikroautó természetesen Genfben is ott lesz, közvetlen egy Brabus féle Mercedes-AMG C 63 S kabrió mellett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?