Melyik a gyorsabb? A Dodge Demon vagy a Lamborghini Huracán?

Negyedmérföldön mérte össze az erejét a két izmos gép

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az olasz bika és az amerikai ördög feszült egymásnak negyed mérföldön. Vajon ki nyert?


Debütálása óta rengeteg kihívója akadt már a Lamborghini Huracánnak, amely most újra kemény ellenfelet kapott. A Dodge Demon ugyanis kimondottan a gyorsulási versenyekre épült változata a Challengernek. Az amerikai izomgép már nem mai csirke, azonban különleges modellekkel igyekeznek fenntartani iránta az érdeklődést. Amikor kezdett alábbhagyni az autó iránti érdeklődés, először a Hellcat modellel borzolták a kedélyeket.
Hirdetés
A 707 lóerős „pokolcica” után, hosszas marketing hadjáratot követően, külön típusként érkezett a Demon. A már megjelenésében is brutális gép a gyorsulási versenyekre optimalizált gumiabroncsokkal és 100 oktános benzinnel képes 840 lóerőt az aszfaltra szabadítani. Ez pont 240 lóerővel több, mint amit a Huracán tud. Vajon ennek ellenére képes őt legyőzni a Lamborghini? Az alábbi videóból kiderül!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.05.29. at 20:21
    Permalink

    nem akarok szőrszálat hasogatni (de), a 840 ló az nem szabadul rá az aszfaltra, a 840ló a tengelyre szabadul rá, ami megeszik még egy 15%-ot kb (rwd-knél nagy általánosságban) és utána ha jó a gumi, kellőképpen puha és széles és betapad, akkor meg”tépheti” kb 720lóval…ami persze, akkor is qva sok 😀 csak nah…nem 840 😀

    egyébként nem úgy volt, hogy 9 másodperces ez a kocsi, versenybenzinnel, slcikkel minden fiszem faszommal (ami ugye már egyébként nem utcai setup, szal van kicsi hazugság a dologban) . én 10 alatt nem láttam még demont, szóvala érdekesen mérhették le ezt a gyáriak…utcai setupban sztem 11 körül lehet (93oct,normál gumik stb)

Vélemény, hozzászólás?