Melyik a tíz legjobb utastér 2012-ben?

2012 legjobb beltere

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az amerikai Ward's AutoWorld az év legjobb utastereit gyűjtötte csokorba, a legjobb tíz között közepes és nagy SUV, kisautó, kompakt szedán és luxuslimuzin is szerepel.


Az amerikai Ward’s AutoWorld évről évre állít össze különböző autóipari listákat, legismertebb ezek közül a 10 legjobb motorról készített összeállításuk, néhány éve pedig elkezdték rangsorolni az év legjobb utastereit is. Az idei felsorolásban igen vegyes járműkategóriák és típusok kerültek egymás mellé, és az sem elhanyagolható, hogy a drága kivitelű modellek mellett a legjobb 10 beltér fele kimondottan olcsó autókban található, persze nem az alapmodellekben. A Ward’s nem állított fel rangsort, pusztán megnevezték az általuk legjobbnak tartott belsőket, melyek a következők:

2012 legjobb utasterei
  1. Hyundai Accent
  2. Chevrolet Aveo
  3. Dodge Dart
  4. Volkswagen Beetle
  5. Mazda CX-5
  6. Hyundai Azera
  7. Chrysler 300
  8. Range Rover Evoque
  9. Infiniti JX35
  10. Audi A7


Negyven autó került fel előzetes listájukra, ezek közül 13 volt luxusautó, melyeknek végül csak a fele kerülhetett a legjobbak közé. Az értékelés szempontjai a dizájn, az összeszerelési minőség, a kényelem, az ergonómia, a biztonság, az anyagválasztás, az esztétika, az ember-gép interfész kivitelezése és az összesített benyomás voltak. Ezen szempontok figyelembe vételével a következő értékeléseket adták az egyes modelleknek.
A Ward’s szerint az A7 utastere legalább olyan drámai és hívogató, mint külső megjelenése, kialakítása a sok matt fabetéttel és az intuitív MMI-vel áránál drágább autót feltételez. A Chrysler 300 az olasz hatásnak köszönheti sikerét, mivel a szerkesztők a Lancia által Európára alakított, a tengerentúlon pedig 300 Luxury néven forgalmazott változatot dicsérték, elérhető árú Bentley-ként aposztrofálva az autót.

Az Evoque utastere nem szorul magyarázatra, a Hyundai Azerát pedig remek áron kínált prémium anyagai és gazdag felszereltsége miatt hozták a legjobbak közé. A nagyméretű JX-ben ideális mennyiségben keveredik az elsőosztályú fabetét, a minőségi bőrborítás és a szálcsiszolt alumínium, ráadásul az egész belsőt sebészi pontosságú illesztések jellemzik. Ráadás még a praktikusan, könnyedén variálható ülésrendszer és a panorámatető. Fűtött kormánykerék, kagylósan tömött ülések, Nappa-bőr, navigáció, kétzónás klíma és a 300-ban is megtalálható, 8,4 colos érintőképernyő is fért a Dodge Dart alapárába, és ezzel a második listás helyet is megszerezte a Chrysler-csoport számára.
Hirdetés

A gyártójának szintén második listázást hozó Accent főleg ár-érték arányával és nagyobb Hyundai-okból származó megoldásaival érdemelte ki a Ward’s zsűrijének elismerését, míg a Sonic (Aveo) főleg bőséges tárhely-kapacitásával és műszereivel futott be.
A Beetle az eredeti Bogarat idéző, de kellőképp modern belsőjének, míg a Mazda CX-5 kivételes átgondoltságának és prémium kivitelének köszönheti sikerét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?