Mi kerül 5 millió forintba egy 36 éves Suzukin?

Szinte szalonállapotban maradt fent ez a közel 40 éves Samurai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

250 ezer kilométert sem futott az a 36 éves Suzuki, amelyet a napokban árvereztek el. A terepjárónak az évek alatt csupán két tulajdonosa volt, ők pedig gyönyörű állapotban őrizték meg.

Párját ritkítja az a terepjáró Suzuki, amelyet még 1987-ben gyártottak. Az évtizedek alatt mindössze két tulajdonosa volt, egy coloradói család, és a mostani eladó, akihez 2022-ben került. A keménytetős Samurai Sahara fényezése a motorháztetőt leszámítva sértetlen, csakúgy mint a 15 colos American Racing felnik.
Hirdetés
Az utastérben már látni, hogy az idő vasfoga a 36 éves Suzukit sem kímélte, de ez is korát meghazudtoló állapotban pompázik. Mindez már csak azért is különleges, mert a jármű nem egy pajtában aludta át az elmúlt szűk négy évtizedet, hanem rendszeresen használták, erről pedig a kilométerszámláló is árulkodik. Jelenleg 44 ezer mérföldet (szűk 70 ezer kilométert) mutat, de a tulajdonos saját bevallása szerint már egyszer átfordult a számláló, viszont így sem futott többet 232 ezer kilométernél. Az 1987-es Suzuki természetesen összkerékhajtású, orrában pedig egy 1,3 literes, 63 lóerős, négyhengeres benzinmotor dolgozik, ötfokozatú manuális váltóval párosítva. Az aukciós oldal szerint soha nem érte baleset, vagy komolyabb töréskár az autót, talán ezzel is magyarázható, hogy néhány napja a licit győztese 14 500 dollárt, vagyis közel 5 millió forintot fizetett érte.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?