Mii? Ez az VW Up! spanyol megfelelője

SEAT Mii: a VW Up! harmadik inkarnációja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az up! és a Citigo után a sorozat harmadik tagját is bemutatta VW-konszern spanyol leányvállalata, a SEAT mini neve: Mii.

A Volkswagen up! és a Skoda Citigo után a VW-csoport bejelentette új kisautójának harmadik változatát, a SEAT emblémával piacra kerülő Mii-t. A spanyolok ezzel hat éves szünetnek vetnek véget, hiszen utolsó miniautójukból, az Arosából 2005-ben gyártották le az utolsó példányt. Hazájában novemberben már piacra is kerül, Európa többi országában pedig jövő év tavaszára várható megjelenése.
Először három ajtóval, majd 2012 végétől öttel is kapható lesz, indulóára 2,5 millió forint környékére tehető. Háromféle felszereltségi szinttel, kétféle kivitelben lesz kapható: a Chic modellek gazdag krómozást, míg a Sport jelzésűek sötétített üvegeket és keményebb futómű-beállításokat kapnak.
Nem meglepetés, hogy a Mii-t 59 és 74 lóerős, 1,0 literes, háromhengeres motorok hajtják, sorrendben 105 és 108 g/km-es CO2-kibocsátással. Ezek a számok azonban még lejjebb szoríthatók a start-stop automatikát és fékenergia-visszanyerő berendezést tartalmazó Ecomotive-csomaggal. A kéziváltó mellett a Mii kézi kapcsolást is engedő, robotizált automatával is kapható lesz, és testvéreihez hasonlóan a 30 km/h-s sebesség alatt működő City Safety Assist opciót is megkapja, mely az autó sarkaira szerelt lézerekre támaszkodva figyelmezteti a vezetőt a potenciális veszélyhelyzetre, sőt szükség esetén önmagától lefékezi az autót.
További érdekes lehetőség a Seat Portable System bevezetése: az 5 colos képernyővel ellátott multimédiás eszköz navigációs berendezésként, telefonként és fedélzeti kompjúterként is szolgál, szükség esetén pedig magunkkal is vihetjük. Funkciót interneten keresztül lehet frissíteni, a SEAT pedig egyedi alkalmazásokat ad ki hozzá a közeljövőben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?