Minden, amit új Yarisról tudunk

Visszafogottabban is debütál az új Toyota Yaris

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Biztos csak faceliftet kapott az új Yaris? A Toyota 90 millió eurót költött a szupermini fejlesztésére. Ilyen is csak a japánoknál van.


Sportos, 210 lóerős változatban mutatkozott be a frissített Yaris, de végre hivatalos képeken láthatjuk az európai piacra szánt visszafogottabb változatot is. Állítólag 90 millió eurót költöttek a ráncfelvarrott Yaris fejlesztésére. Így már egyértelmű, hogy a 2017-es modellévre előkészített kisméretű Toyota komolyabb változásokat kap kívül-belül egyaránt. A legszembetűnőbb módosítást természetesen az orr kapja, ami alakulva a Toyota jelenlegi dizájnvonalához a frissítés után óriási szájat tát. Hátul az új lámpák rajzolatától teljesen más az összkép, még a csomagtérajtót is át kellett alakítaniuk a facelift miatt, ami nem szokványos. Méretbeli változás nincs, vannak viszont új könnyfém felnik, új vörös és kék árnyalatok, továbbá átrajzolt LED-es nappali menetfény.
Az utastér tovább alakítható, még több kárpit, betét és szín várható, már a középszintű modellekhez is 4,2 colos színes központi képernyő jár szériafelszereltségként. A Toyota szuperminije is megkapja a propellerre hajazó légbeömlőket, továbbá a kék műszercsoportot és az új középkonzolt. Motorfronton a legérdekesebb változás, hogy dobják az 1,33 literes benzinest, helyére egy négyhengeres 1,5 literes szívó kerül. Utóbbi 111 lóerőt és 136 Nm nyomatékot ígér, valamint 8 tizeddel jobb 0-100-as gyorsulást és 12%-kal takarékosabb működést.
Hirdetés

A lengéscsillapítókon puhítottak, a vezethetőség megtartása mellett. Az elektromos szervót optimalizálták a jobb visszajelzés érdekében, a kipufogót tovább halkították, fejlesztettek a szívórendszeren és az első futóművön, ami más segédvázat kap. Mindennek a tetejébe egy új felszereltségi szint bejövetele is várható, ami Genfben debütálhat. Ahogyan az az új Fiesta esetében vagy a SEAT Ibiza új generációjánál is látható, a Yaris esetében is jelentős minőségérzetbeli előrelépés várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?