Minden eddiginél keményebb üzemanyagár-emelés következik

Még mindig nincs megállás, újabb rekordszintre drágulnak az üzemanyagok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folytatódik az üzemanyagárak rohamos áremelkedése, pénteken újabb, ráadásul szokatlanul komoly drágulás következik.

Csupán a múlt hét eleje óta 18 forinttal került feljebb a 95-ös benzin, 23 forinttal a gázolaj literenkénti ára, ám nincs megállás, pénteken újabb drágulás következik. A fő ok a Brent áremelkedése, immár 83 dolláros szint felett jár a fekete arany ára, a Holtankoljak.hu pedig már arról is értesült, hogy a hazai kutaknál ez pénteken újabb 9-9 forintos, tehát egységes, de szokatlanul magas literenkénti áremelkedést szül.
Hirdetés
A 95-ös benzin literenkénti átlagára így péntektől már 482, a gázolajé 493 forint lesz, mindkettő abszolút rekord a kutakon. A drágább töltőállomásokon, például az autópályák mentén gyakorlatilag már nincs üzemanyag 500 forintos literár alatt, hacsak nem LPG-vel autózunk (lásd pl. a gyári LPG-s Dacia Duster és Sandero példáját). Az elemzők szerint ráadásul a drágulásnak még messze nincs vége, ha pedig külföldre utazunk, forintosítva már most nemhogy az 500, de a 600 forintos üzemanyagárakkal is találkozhatunk. És arra emlékeztek még, hogy tavaly áprilisban a benzin ára 300, a gázolajé 330 forint alatt volt? Igaz, nem csak az járt jól, aki akkor üzemanyagot spájzolt, hanem az is, aki - gyakorlatilag bármilyen - részvénybe tudott fektetni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.10.06. at 11:51
    Permalink

    Lehet, hogy érdemes lenne a magyarnak egy kicsit elgondolkodni és leszállni arról a vonatról, ahol parázs viták mennek az autók beltéri anyaghasználatáról, ahol gyalázzák a 4*-os töréstesztű autókat vagy épp azon megy a rinya, hogy nincs klíma a kocsiban(“jaj, mi lesz velünk”). Ahogy a mellékelt ábra mutatja, lesz ennél jóval nagyobb gondunk is…

Vélemény, hozzászólás?