Minden porcikájával új a Lexus NX

Ezzel az autóval fogja ezer fölé növelni hazai eladásait a Lexus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalosan is bemutatkozott hazánkban a márka európai slágerének számító Lexus NX második generációja. Az előző is korrekt gép volt, de ez még kifinomultabb, már most rendelhető.

Megvolt már az első találkozás, de most a sajtóleleplezés is a Lexus NX kapcsán. A már látott "öntöltő" 350h mellett egy F Sport 450h+ is felsorakozott, utóbbi a 306 lóerős plug-in hybrid verzió, ami 6,6 másodperces 100-as sprintre és 64 kilométeres elektromos hatótávjával, 3 l/100 km benzinfogyasztásra is képes - de erről már részletesen beszámoltunk. A már látott új modellen túl a sajtóbemutató ugyanakkor piaci infókkal is bőven szolgált. Például azzal, hogy az NX még az idei évben, első generációjával is kategóriája harmadik legkelendőbb modellje a Mercedes-Benz GLC és a Volvo XC60 után. Pedig a Lexus nem vitte túlzásba az NX frissítését az utóbbi időkben, hiszen a 2014-ben debütált, 2017-ben frissített modell jól fogyott. Azért az persze nem titok, hogy az újdonságtól még jobb számokat várnak.
Hirdetés
Nem alaptalanul, hiszen a méreteivel és betalált külső formájával csak visszafogottan frissített, ám valójában minden porcikájával, belülről és műszakiságával látványosan új modell valóban elég potens, ráadásul 14,99 millió forintos alapárával lényegében a kifutó első generáció árszintjét hozza. A Lexus európai slágermodellje hoz néhány különleges újdonságot, ilyenek például a holttérfigyelőkkel is összekötött elektronikus ajtózárak, amelyek meggátolják, hogy érkező autó vagy akár kerékpáros elé nyissuk ki az ajtókat, de említhető a már elérhető sávváltás-segéd is, ami csupán az irányjelző kihelyezésére végrehajtja a sávváltást, már amennyiben a forgalmi körülmények azt lehetővé teszik. A távolságtartós tempomat magától értetődő ebben a szegmensben.
Hirdetés
Az új NX erejét és a prémium szegmensben a COVID által sem meggyötört hazai piac lendületét jelzi, hogy a Lexus az idei évben először több mint ezer megrendeléssel számol, jövőre pedig azzal, hogy csak az új NX-ből mintegy 500 példányt fognak értékesíteni. Ha kíváncsi vagy az NX méretnövekedésére, teljesítményére, nézd meg az első találkozásról írt cikkünkben!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?