Mini egyterű Fiat 500-asból

Fiat 500+ MPV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Fiat 500-asból készített kombi ötlete nem újdonság, anno létezett ilyen kisautó Giardineria néven. Az, hogy lehetne hasonlóan praktikus modell az új 500-asból is, nem kérdés, de a gyár helyett egyelőre csak privát tervezőket foglalkoztat a téma.


Anno nem a szépségéről volt híres a Fiat 600 alapjaira épített Multipla, de a 2+2+2 személyes jármű igencsak megelőzte a korát, és Olaszországban például remekül bevált taxinak. Az eredeti Fiat 500-asból szintén készült praktikus változat, a Giardineria kombi farmotorral, hatalmas panorámatetővel emelte luxus szintre a puritánságot. Az új 500-asból eddig csak normál, háromajtós karosszériával alkottak különleges szériákat, de egyedi ötletekben nincs hiány, így talán az alábbi egyterű is megmozgatja a gyáriak fantáziáját. David Obendorfer ipari formatervező számítógépes grafikai programok segítségével rajzolta meg az általa 500+ MPV jelzésű nagy 500-ast, amely három- helyett ötajtós felépítménnyel rendelkezne, és a műszaki alapokat nem is a kisautó, hanem az egy számmal nagyobb Punto Evo/Alfa MiTo adná.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?