Olasz sportautót, német precizitással, olcsón

Porsche 911-est Fiat 500-ból? Így csináld!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Minden álmod egy Porsche 911, de csak egy Fiat 500-asod van? Ne keseredj el, ez a görög kolléga se tette, és merész vállalkozásba kezdett.


A görögöknek van idejük. Ott van a szieszta, meg minden. Talán épp a temérdek kitöltetlen szabadidőnek és a nagy nyári melegnek tudható be, hogy egy görög Fiat 500 tulajdonosnak vonzóbb volt a hűvös garázs és olyan építésébe kezdett, ami a zseniális és a förtelmes határán inog. Vannak, akik nem elégednek meg azzal, hogy nem lehet. Márpedig a Porsche nem gyárt megfizethető miniautókat, - talán eleget láttak az Aston Martin Cygnet forgalmazásakor -, úgyhogy déli testvérünk maga kezdett bele egy mini-911 gyártásába. Az olasz apróság pedig jó alapnak tűnhetett, hiszen az is farmotoros, nem igaz? Az egyezéseknek itt persze vége is szakad a legendás 500-as és a 2004-ig gyártott 996-os Porsche 911 generáció között.
Hirdetés
A furcsa egyesítésről a Facebookon osztottak meg képeket és a kivitelezés egyáltalán nem rossz, sőt igényes, a felnik tényleg a német sportmodellre hajazóak. Az illesztések és a hézagok a helyükön, imádni való, ahogy a motorháztetőn lyukat vágott a töltőnyílásnak és a szárnyat a Fiat 500 motorjához próbálta igazítani a készítő. Ja! És szigorúan dupla kipufogós. Azért nem minden utcasarkon látunk hasonlót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?