Mit kínál a Ford a taxisoknak?

A Ford már tud elfogadott taxiszínt fújni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem újdonság, hogy a fővárosi taxirendelet temérdek személyfuvarozót autóváltásra kényszerít. Számukra akár gyárilag is adhatja az előírt sárga árnyalatot a Ford.

A tavasszal elfogadott budapesti taxirendelet értelmében idén ősztől csakis egy bizonyos sárga színben kapnak új taxiengedélyt a fővárosi kocsik. Ez a személyfuvarozók számára alsó hangon is több mint százezer forintos kiadást jelent, de vannak, akik autójukat is cserélni kényszerülnek az új előírások miatt. Noha Nyugat-Európa számos városában futnak gyárilag taxinak alakított, s használt autóként hozzánk is beszivárgó példányok, tojássárga árnyalatukkal azok sem megfelelőek nálunk. A napokban azonban - nem véletlenül - az előírt árnyalatban debütált a Ford Transit Connect Taxi, amit ugyan nem a magyar, hanem a hongkongi taxiskoknak készített a Ford, ám remek apropót adott ahhoz, hogy megkérdezzük a magyarországi vezérképviseletet arról, hogy itthon mit kínálnak a taxisoknak.
Hirdetés

Miként azt Varga Zsombortól, a Ford magyarországi kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, a Ford már kínálja az előírt sárga árnyalatot, s az nem csak haszonjárművei esetén kérhető (ahol minden esetben van mód egyedi fényezésre), hanem nagyobb flották számára személyautókat is fújnak az elvárt színben (így a fóliázás költsége megspórolható). A nagyobb taxiflották számára továbbá egyedi, a kiskereskedelmi forgalomban nem választható szívó benzinmotorokat is kínálnak. Fizetési lehetőségként egyedi, akár 20%-os önerőtől elérhető zárt végű finanszírozást is ajánlanak, mellyel egy Focus például a taxisok számára is kitermelhetően, havi 56 669 forinttól elérhető (72 hónapos futamidővel). Mindezeken túl fontos, hogy a taxikra nem, hogy korlátozzák a garanciát, hanem számukra is megadják a most az összes többi személyautóhoz járó, korábban feláras 5 év (vagy 150 000 km) Ford Extra Garanciát. Az persze más kérdés, hogy vajon mindez elegendő-e ahhoz, hogy a személyfuvarozók tudjanak-e új Fordokra váltani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?