Mit tud 60 lóerővel gyengített Fiat 500? 300 lóerős, letaglózó teljesítményt

Hétvégén mutatják be a 300 lóerős Fiat 500-ast!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét a Romeo Ferraris az elkövető, ezúttal Fiat 500 versenyautójukat szelídítik közúti modellé.


Az nem téma, hogy a Fiat 500-as mennyire adja magát a különféle átalakításokra, ilyen különkiadás, olyan limitált széria, tuningcégek próbálkozásai kísérik útján, mióta ismét kapható. És az sem kérdéses, hogy 300 lóerő nem kevés, nemrég még olyan autók jöttek ki ilyen teljesítménnyel, amelyek nevét földi halandó szájára sem veszi. Ennyit tudott a BMW 850i Coupé V12-ese 1989-ben, a Ford Mustang GT V8-asa két évvel ezelőtt, de például a Ferrari 348 nyolchengerese sem tudott ennél többet. Manapság meg már bárki fog egy turbót vagy kompresszort, felszereli egy négyhengeres motorra, megpiszkál ezt-azt, s máris kész az impozáns teljesítménygörbe.
Körülbelül egy évvel ezelőtt mi is beszámoltunk az olasz Romeo Ferrari nevű tuningcég kacskaringós elnevezésű, 260 lóerős Fiat 500 Abarth Monza Special Edition nevűutcai kreálmányáról. Most újra belevágták fejszéjüket a régi fába, de ezúttal az általuk épített 360 lovas Fiat 500 Abarth versenyautót fogják közúti használatra szelídíteni.
Az egyelőre még névtelen gépet a hétvégén mutatják be, de annyit már most lehet tudni, hogy az autóban ezúttal pontosan 300 lóerő lesz az 1,4 literes négyhengeres turbómotor teljesítménye. Hát bizony, szívesen kipróbálnánk!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 10:01
    Permalink

    Még mindig nem értem a logikáját az ilyen fél dinnyébe épített motor tuningnak. El is hiszem, hogy kell az a könyvespolc hátulra de ótvar ronda az egész, és az árából gondolom egy normális élményautó is kijönne.

Vélemény, hozzászólás?