Most ingyen felszállhat egy veterán Ikarusra!

Csuklós buszok egy csuklós buszban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közös kiállítást rendezett a BKV és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, azonban a helyszín rendhagyó: a tárlat egy veterán, csuklós Ikarus 180-as típusú autóbuszon tekinthető meg.

Az 1970-es évek elején egy csuklós Ikarus autóbuszban került berendezésre az Országos Közlekedésbiztonsági Tanács (OKBT) vándorkiállítása, amely a várost járva, több állomáson megállva hívta fel a figyelmet a közúti közlekedés veszélyeire. Most ugyanezt a megoldást választotta a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, amelynek épületében ugyan még tavasszal lejárt az általunk is bemutatott Csuklósítás 50 éve című időszaki kiállítás megtekintésének az ideje, ám a BKV Szentendrei Tömegközlekedési Múzeumával együttműködve, egy Ikarus 180 típusú veterán csuklós autóbuszban "tovább él" a tárlat. A Budapestet bejáró, ingyenesen látogatható rendezvény azonban a végéhez közeledik, így aki még nem látta a csuklós autóbuszokról szóló, multimédiás elemeket is tartalmazó technikatörténeti összefoglalót, azoknak elmondjuk, utoljára merre jár az öreg Ikarus a hétvégén:
június 25-én, szombaton 10:00-13:00 óra között az Újpest-központ metróállomásnál, 14.00-17:00 óra között pedig a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum előtt,
június 26-án, vasárnap 10:00-13:00 óra között Hűvösvölgy BKV végállomásnál, 14:00-17:00 óra között pedig a Batthyány térnél várja a látogatókat az autóbusz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?