Most már értve vagyunk, ugye? Ütős kampány az ORFK OBB-tól

Tudnak ám a zsaruk is, például jó reklámot csinálni, csináltatni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Láthatósági mellény, téli gumi, világítás a kerékpárra. Mind fontos, ezekre egészen jó filmekkel hívja fel a figyelmet az ORFK OBB.

Az elmúlt években már számos figyelemfelhívó kampányfilmet láthattunk az ORFK Országos Balesetmegelőzési Biztosságától (ORFK OBB), ám ilyen jókat még nem. Az első, a lakott területen kívül láthatósági mellény nélkül kocogó gyalogost nem móresre tanító, hanem mellénnyel ellátó, két nem feltétlenül barátságosnak tűnő úriemberrel forgatott etűd díjnyertes, de nem rossz a téli gumik fontosságát hangsúlyozó sem. Magunk sem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy főként mostanság, hóban, latyakban, de leginkább a nappal nedves, éjszaka lefagyó utakon elképesztően fontos a megfelelő téli gumi. Aki nem hiszi, nézze meg téligumi-tesztünk nedves műgyantán, azaz a jéghez hasonló tapadású felületen mért értékeit. A téli és a nyári abroncsok között akár háromszoros fékút-különbség is adódhat!
Hirdetés
És ha már látni és látszani kampány - amire a láthatósági mellényes remekmű is született, van itt még egy, a kerékpárosok kivilágításának fontosságát hangsúlyozó is. A láthatósági mellény sötétben lakott területen kívül nyeregben is kötelező, de természetesen lakott területen belül is ajánlott, ahogyan nem csak sötétben, hanem korlátozott láthatósági viszonyok között is. A rövid nappalok ugyanis a hosszú nyáriaknál több kerékpáros balesetet szülnek, miként a tél sajnos egyéb közúti veszélyeztetéseket is tartogat, ahogyan az az alábbi videóból is látható...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Ez volt a második amit észrevettem. Az első a vélt gyorshajtás (legalább passzív). Ez nem kicsit minősíti a készítőt, megrendelőt! Szégyen, hogy ennyire hülye legyen valaki és ezt meg is filmesítse.

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Sajnos a követési tàvolsàgot ,amiből a legtöbb baeset van a utakon,azt nem hangsulyozzàk.Eszement mod mennek az autosok egymàs fenében télen is.Butàn.

 • 2017.10.29. at 13:57
  Permalink

  Valóban ötletes a gyalogos oktató film, de egy komoly hiba benne maradt. A fogalommal szemben kell közlekednie a gyalogosnak lakott területen kívül. Ezt is illet volna korrigálni a filmben, hiszen ez még komolyabb szabálysértés mint a mellény mellőzése. A természetes életösztönről nem is beszélve, ami nagyon sok emberből hiányzik, hiszen háttal a forgalomnak nem látja, hogy mi jön mögötte, így még reagálni sem tud rendesen.

Vélemény, hozzászólás?