Most már tényleg látható az új Kia Sportage

Íme premier előtt az új Kia Sportage

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ez már hivatalos: a koreai gyár a Frankfurti Autószalon előtt megmutatta új kompakt crossoverét. Szép fogszabályzót kapott a Sportage.


Kémfotók és így, vagy úgy kiszivárogtatott fotók után a Kia közzétette az új Sportage hivatalos stúdiófotóit. A negyedik generáció is a Hyundai Tucsonnal közös alapokra épül, amiből az új idén februárban jött ki. Az ünnepélyes bemutató szeptember 15-én lesz a Frankfurti Autószalonon, a kocsi műszaki adatai viszont már az előtt, a következő hetekben várhatóak. A most látható képeken az látszik, amit már a kémfotók alapján lehetett sejteni. Magasra helyezett fényszórók, szélesebb és modernebb tigrisvicsort mintázó hűtőmaszk jelentik az újdonságot elölnézetből.
Hirdetés


A Kiák vízipókos kiállását adó LED-es menetfény itt is hangsúlyos, kétszer négy fénytest került a lökhárító alsó felébe. Került két hosszanti domborítás is a motorházetetőre és a kerékíveket is kihangsúlyozták. Oldalnézetből megmaradt a lendületes, hátrafelé emelkedő övvonal, de az előddel szemben nincs annyira chop top hatása a kocsinak, azaz egészségesebb az oldalsó fém/üveg arány. Nagyobbnak tűnik a tengelytáv és rövidebbnek a túlnyúlások. Nagyautós hatást kelt a hátsó lámpák közti csík, a tolató- és az indexlámpák a lökhárítóba kerültek. A dizájn alapvetően a Kia frankfurti stúdiójában készült. A beltér képeivel és a műszaki adatokkal hamarosan jövünk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?