Elektromos szabadidő-autók jönnek a BMW-től

A BMW levédetett egy rakás elnevezést, amik elég egyértelműek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW modelloffenzívája folytatódik, és már az is látszik, merrefelé. Ismét levédettek egy halom elnevezést, egyazon szériára összesen kilencet.


Kilenc vadonatúj modell érkezhet a BMW-től, erre ad következtetést az, hogy levédettek kilenc nevet, ráadásul egy még nem létező sorozat tagjait. Ahogy szinte mindenki, úgy a BMW is a hibrid és elektromos autózás felé orientálódik, a márka jövőjét ez fogja meghatározni, és vélhetően a valóban jó BMW-ből egyre kevesebb lesz. Az i és iPerformance modellek iránti kereslet ugrásszerűen nőtt az elmúlt évhez képest, ehhez persze kellett, hogy az új 3-asból, 5-ösből és 7-esből is legyen konnektoros hibrid.
Hirdetés

Ami viszont a jövőt illeti, teljesen elektromos szabadidő-autókra számíthatunk. A szabadalmi hivatalnál az iX1-iX9-ig tartó elnevezéseket védették le. Ezek nem hibrid hajtású iPerformance modellek, hanem teljesen elektromosak lesznek, az i3 és i8 palettáját fogják bővíteni. Azt már lehetett hallani korábban, hogy az új X3-ból készülhet teljesen elektromos változat, így már nagyjából a nevét is behatárolhatjuk. Az iX3 bemutatkozására viszont még várnunk kell, legközelebb 2019-ben érkezhet, a levédetett sorozat további tagja pedig csak ezután.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?