Motorleállítóval csökken a dízel Corsa fogyasztása

Stop-start rendszer az Opel Corsában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Felár ellenében lesz elérhető az 1,3-as dízelmotorhoz a városi fogyasztást érezhetően csökkentő műszaki megoldás.

Elsőként a 75 lóerős 1.3 CDTI erőforrással szerelt Opel Corsa kapja meg a motorleállító rendszert, ami városi ciklusban fél literrel csökkenti a szabványos fogyasztást. Fél liter abszolút értelemben nem sok, de jelen esetben ez több mint tíz százalékos megtakarítás, hiszen az autó már eleve nagyon takarékos. A vegyes átlagfogyasztásban 6,25 százalékos a fogyasztáscsökkenés, azaz 4,0 l/100 km a megfelelő érték. Az ecoFLEX Technology Package névre hallgató extrafelszerelés tartalma egy nagy teljesítményű indítómotor, nagy teherbírású akkumulátor, amelynek épségét intelligens vezérlés őrzi. A legnagyobb újdonság mégis egy második, elektromos meghajtású vízpumpa beépítése, amelynek feladata hogy hideg időben is keringtesse a meleg hűtőfolyadékot, és így álló motorral is működjön a fűtés. Természetesen egy kikapcsoló gombja is van a rendszernek a középkonzolon.
Az üzemanyag-takarékos csomaghoz intelligens légkondicionáló is jár, amelynél az első utasok teljesen a saját igényeikhez tudják igazítani a légcserét. Kiválaszthatják azt is, hogy a motorleállítás idején maradjon kikapcsolva a légkondicionáló, vagy hogy szükség esetén beinduljon-e az erőforrás, hogy hidegen tudja tartani az utasteret. A Corsánál 350 euró az ecoFLEX Technology Package felára, magyar árat és a forgalmazás megkezdésének időpontját a magyar forgalmazó még nem tudta megnevezni. Jelen pillanatban a modellfrissített Corsa ecoFLEX piaci bevezetésére koncentrálnak. Nemsokára egyébként megvásárolható lesz az Astra is az 1.3 CDTI erőforrással, ahol felár ellenében szintén elérhető lesz a motorleállító rendszer.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?