Működő Toyota Land Cruiser épült Legóból

Orosz mester építette meg a működő Lego Toyota Land Cruisert

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Lego évről évre kiad különböző autómodelleket, ez a Toyota Land Cruiser azonban egy orosz rajongó munkája. Ennek ellenére a Lego persze dönthet úgy, hogy kiadja külön készletben.


A Lego évről évre kívánatosabbnál kívánatosabb autómodell-készleteket is kiad, ám még izgalmasabbak azok az autók, amiket a rajongók építenek meg - nyilván az eredeti modellek és a rendelkezésre álló Lego elemek alapos tanulmányozásával. Az utóbbi idők alighanem legigényesebb munkája a létező legvalószínűtlenebb helyről, az oroszországi Udmurtföld fővárosából, Izsevszk városából származik. Bár az itteni lakosok az anyatejjel együtt szívják magukba a gépipar iránti fogékonyságot (Izsevszk kohászati és autóipari központ, valamint a világhírű Kalasnyikov szülővárosa), a városban élő kockaművész, aki a világ Lego-fórumain Madoca1977 felhasználónévvel teszi közzé alkotásait, egy órásmester precizitásával kombinálja autógépészeti tudását.
Hirdetés

Az általa épített Land Cruiser 80 minden szempontból lenyűgöző alkotás. A kizárólag LEGO Technic darabokból épített autó távvezérelt meghajtó- és léptetőmotorjaival nemcsak haladni és kormányozni tud, de a csörlője is működik. Ez azonban még semmi! Távolból kapcsolható központi differenciálzárat, valamint felezőt is kapott a rugózó merev tengelyes LC80, és hogy teljes (és hiteles) legyen a kép, kiegészítő reflektorokat, expedíciós tetőkeretet, valamint emelt légszűrő-kivezetést, magyarul snorkelt is épített az autóhoz.
Az alábbi videókon működés közben tekinthető meg az LC80, illetve a másodikban az építő részletes magyarázatát is meghallgathatjuk az alkotásról. Madoca1977 (aki azért mutat némi távol-keleti beütést) egyébként nem először nyúl a Toyota terepjáró-legendájához: 2016-ban emelt futóművű, óriáskerekű FJ40-eseket épített, szintén Lego Technic nyersanyagból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?